Felújított villamoshálózat (képgalériával)2018. március 10. (szombat) 19:00 - Városnews/6684_0_300.jpgHatmillió forintból újították fel az Újváros Téri Óvoda teljes elektromos hálózatát. A kivitelezés során a villamosvezetékek korszerűsítése mellett a kapcsolók és a világítótestek cseréje is megtörtént. A régi rendszer már teljesen elavult volt, ezért vált fontossá az átalakítás. A beruházás költségeit az Ózdi Városüzemeltető Intézmény finanszírozta.

Decemberben kezdték meg az Újváros Téri Óvodában a felújítási munkálatokat, amelyben a villamoshálózat teljes cseréjét végezték. A közel negyven éves létesítményben többek között az elektromos vezetékek elöregedése jelentett problémát. Városunk polgármestere is megtekintette az elkészült rendszert.

„Ebben az óvodában is, mint sok más óvodában nagyon régiek azok a rendszerek, amik üzemeltetik, itt a villamoshálózatról beszélünk most, amelynek teljes cseréjét valósította meg az Ózdi Városüzemeltető Intézmény, mintegy 6 millió forint felhasználásával. A villamoshálózat cseréje magában foglalja a kapcsolók, a dugaljok és a világítótesteknek a cseréjét is, úgyhogy innentől kezdve most már biztonságosan használhatják az intézményt az ide járó gyerekek” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az óvónők elmondták, hogy nem csak biztonságosabbá vált az elektromos hálózat, de az új világítótesteknek köszönhetően kevesebb lámpát kell használniuk. A korábbiakkal ellentétben, nem csak energiatakarékosabbak az új armatúrák, de nagyobb fényt is bocsájtanak ki. Egy évvel ezelőtt már lecserélték több csoportszobában a világítótesteket, most pedig folytatták a megkezdett munkát. Így a  közlekedők, öltözők, foglalkoztató helyiségek és a tornaszoba fényforrásainak, valamint kapcsolóinak a korszerűsítése is megtörtént. A feladatok végrehajtása az óvoda mindennapi életét nem befolyásolta, ugyanis az Ózdi Városüzemeltető Intézmény által megbízott kivitelező cég rugalmasan kezelte a helyzetet, így sokszor hétvégén is tevékenykedtek az épületben. Binder-Pap Gabriella, az Ózdi Béketelepi Óvodák vezetője is elengedhetetlennek tartotta az elektromos hálózat felújítását.

„Közel 200 gyermek jár ide az óvodába és mint tudjuk, a villamosvezeték nem játék. Nagyon sok probléma volt vele, folyamatosan karbantartottuk, nagy volt a meghibásodás, és tavaly már történt egy részleges felújítás, korszerű armatúrák kerültek öt csoportszoba elhelyezésére. De hál'istennek most február végére sikerült az egész vezetéket áthúzni, kapcsolókat kicseréltük és biztonságban tudhatom a gyerekeinket” - nyilatkozta Binder-Pap Gabriella, az Ózdi Béketelepi Óvodák intézményvezetője.

A beruházás keretein belül októberben az Árpád Vezér Úti Óvodában sikerült egy évek óta fennálló problémát is megszüntetni. Ott a tető részleges cseréje történt meg, másfél millió forint ráfordítással, így megszüntetve az épület mindennapos beázását.


684_0_t 684_1_t 684_2_t 684_3_t
684_4_t 684_5_t 684_6_t
Vissza