Kézzel készült (képgalériával)2018. március 10. (szombat) 19:00 - Városnews/6683_0_300.jpgTavaszi kézműves játszóházba várták tegnap délután mindazokat, akik szeretnek alkotni, új technikákat megtanulni. A Városi Könyvtárban dekorgumi, krepp-papír és még számos más alapanyag felhasználásával tavaszi, húsvéti dekorációkat készíthettek az érdeklődők. Van olyan, aki szinte mindegyik foglalkozáson részt vesz.

A Városi Könyvtár egyik termében az asztalokra már jó előre ki voltak készítve azok az alapanyagok, amelyekből tavaszi, húsvéti díszeket gyárthattak a fiatalok. Krepp- és kartonpapír, dekorgumi, tű és cérna, illetve még sok más eszköz várta mindazokat, akik szerettek volna vidám hangulatú dekorációkat előállítani. Az egyik asztalnál papírvirágokat, ajtódíszeket lehetett alkotni, a gyerekek mellett stábunk tagjai is megtapasztalhatták, hogy sokszor bizony nem is olyan egyszerű egy-egy virágot létrehozni. A résztvevők között akadt olyan is, aki szinte minden foglalkozásra ellátogat.

„Sokadszorra vagyok már itt, mert már óvodás korom óta járok ilyen kézműves foglalkozásokra, és attól függ, hogy éppen milyen a téma, hogy miket csinálok” - mondta Sallai Alexandra.

Egy másik asztalnál virágcserépbe szúrható díszeket készítettek a fiatalok. Ehhez alapvetően dekorgumit és spatulát használtak. A könyvtár egyébként számos programnak ad otthont.

„Szervezett programjaink vannak, szervezett csoportfoglalkozások, általános iskolásoknak, illetve óvodásoknak tartunk jeles napokhoz kapcsolódó foglalkozásokat. Ezek vagy ismeretterjesztő jellegűek, vagy kézműves technikákat is tartalmaznak, általában vegyesen. Mesefoglalkozások színesítik még a programjainkat, amire nagyon nagy érdeklődés van az óvodákból és az iskolákból” - nyilatkozta Kovács Adrienn, az ÓMI Városi Könyvtár gyermekkönyvtárosa.

A könyvtár a jövőben is sok érdekes rendezvénnyel várja városunk lakóit. Március 28-án a „Kitekintő – ablak a térségre” elnevezésű programsorozat keretein belül Sajóvelezd mutatkozik be, a résztvevők a település kultúrájával, a helyi ételeivel, süteményeivel is megismerkedhetnek.


683_0_t 683_1_t 683_2_t 683_3_t
683_4_t 683_5_t 683_6_t 683_7_t
683_8_t
Vissza