Új buszmegálló (képgalériával)2018. március 9. (péntek) 19:00 - Városnews/6682_0_300.jpgÚj buszmegállót alakítanak ki a Csépányi és Lam út kereszteződésében. A munkálatok már több hete elkezdődtek, de az időjárás miatt a megvalósítás váratott magára. Ma már a betont is el tudták simítani az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai. Korábban a sárban kellett várakozniuk az utasoknak a város ezen részén. A kivitelezés a terület képviselőjének keretéből valósulhat meg. A tervek szerint jövő hét közepére az utazóközönség is birtokba veheti.

Az elmúlt időszakban Ózd több pontján teremtettek rendezettebb környezetet a városüzemeltetés munkatársai a tömegközlekedést választó utasok számára. Most Hódoscsépányon zajlanak betonozási munkálatok, ugyanis új buszmegálló épül. Ez kisebb fennakadásokat okoz az arra járó autósoknak. Eddig igen mostoha körülmények fogadták azokat, akik a Lam és a Csépányi út kereszteződésében várták a buszt, de ez hamarosan megváltozik. Fidrus Péter, a terület képviselője figyelt fel a problémára, aki a forrást is biztosította elképzeléseihez.

„Egy kulturált buszmegállót építenek ide a városüzemeltetés munkatársai, ugyanis azt tapasztaltam, hogy itt a sárban toporogva várják a buszt az emberek, ezért felkértem őket, hogy a képviselői keretem terhére készítsenek ide egy normális buszmegállót korláttal, új szeméttárolóval, hiszen a régi kilyukadt” - nyilatkozta Fidrus Péter, alpolgármester, területi képviselő.

Eddig egy szintben volt az útburkolattal a megálló. A tizenhét méteres szakaszra három és fél köbméter betont használnak fel a városüzemeltetés munkatársai. A betontalapzat segítségével könnyebben fel tudnak majd lépni az utasok a buszra. A kivitelezés már korábban elkezdődött.

„A képviselő úr keretéből 162.000 forintot különített el erre a munkára. A munka körülbelül egy hónapja folyik, mert sajnos az időjárás miatt egyszerűen nem tudtunk a betonozással haladni. A szegőkövezés és a földmunka már elkészült ezelőtt körülbelül három héttel, de az időjárás, valamint a hó miatt most tudjuk befejezni. A betonozás folyik” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A tervek szerint szerdára teljes egészében elkészül az új buszváró. Addig még egy korlátot is elkészítenek a dolgozók. Ehhez hegesztik majd a vasszerkezetet, amely majd festékréteget is kap. A feladatokat négy ember végzi. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai arra kérik a területen élőket, hogy míg teljesen meg nem szárad a betonréteg lehetőleg ne lépjenek rá.


682_0_t 682_1_t 682_2_t 682_3_t
682_4_t 682_5_t 682_6_t
Vissza