Színes program (képgalériával)2018. március 9. (péntek) 19:00 - Városnews/6679_0_300.jpgMárciusi jeles napok programsorozatra várják az érdeklődőket a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkba és a Digitális Erőműbe. A két és fél órás túrára mindkét intézményben különleges attrakciókkal készülnek a szervezők. Most vasárnap diafilm vetítésre várják a kisgyermekes családokat. A rendezvényekre előzetes bejelentkezés szükséges.

A Digitális Erőmű és a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark közös programsorozattal várja az ózdiakat egész hónapban. Két interaktív vetítési ponton a márciusi hősök, azon belül Görgey Artúr személyiségével ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Ezen az alkalmon képet kaphatnak arról a történelmi személyiségről, akinek a tevékenységét még most is viták övezik.

„Ezen kívül pedig egy Virtual Reality - szemüveges bemutatóval várjuk még az érdeklődőket. Ezen a szemüvegen keresztül a korabeli harcos eszközöket, szabjákat, pisztolyokat és egyéb fegyvereket tekinthetik meg a hozzánk ellátogatók” - nyilatkozta Bojtos Zoltán, a Digitális Erőmű intézményvezetője.

A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark mozitermében egy archív filmhíradó részletei tekinthetők meg az időskori Görgeyről, valamint a 80 huszár című magyar történelmi dráma részletei is láthatóak lesznek. Kézműves foglalkozásokkal is várják az fiatalabbakat. Most vasárnap egy különleges programmal kedveskednek a gyerekeknek.

„Itt nálunk az Élményparkban van egy igen fontos és jeles programunk vasárnap délután. Amivel a kisgyermekes családokat szólítjuk meg, nem első alkalommal. Ez egy délutáni diamatiné lesz, amelynél a külön kuriózuma a mostani programunknak, hogy egy igen neves művészembert hívtunk el. A Miskolci Nemzeti Színházból Osváth Tibort, aki külön és nagyon kiemelten és nagy hozzáértéssel tud foglalkozni a gyerekekkel. Ő fog felolvasni és foglalkozni a kollégáimmal kiegészítve itt délután a kicsikkel” - mondta Ádám Eszter, a  Nemzeti Filmtörténeti Élménypark intézményvezetője.

A különleges attrakciók csoportos jeggyel látogathatóak mindkét intézményben. A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges. Bővebb információkat a Digitális Erőmű, illetve a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark honlapján és közösségi oldalán találhatnak az érdeklődők.


679_0_t 679_1_t
Vissza