Bajnoki rajt2018. március 8. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/6673_0_300.jpgPutnokon kezdi meg tavaszi szereplését az Ózdi Football Club, az Onga ellen. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei első osztályú bajnokság aktuális szezonjának első fordulója elmaradt a pályák rossz állapota miatt. Az ózdi felnőtt csapat vasárnap fél 4-kor lép pályára a Sajóvölgye Focisuli – Elek Ákos Utánpótlás Központjában.

Még mindig hóréteg borítja a Városi Stadion centerpályáját. A kiírás szerint már egy héttel ezelőtt el kellett volna indulnia a megye I-es bajnokság tavaszi fordulóinak, ám a nemrégiben lehulló nagy mennyiségű csapadék miatt a mérkőzések helyszínei nem alkalmasak a sportolásra. Az ózdi létesítményben is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb rendbe tegyék a gyepszőnyeget. Addig is a mieink soron következő találkozójukon Putnokon, a Sajóvölgye focisuli – Elek Ákos Utánpótlás Központjában mérik össze erejüket az Onga gárdájával.

„Át kellett vinnünk ezt a mérkőzést műfűre, mert az elmúlt időszak időjárása miatt olyan pályaállapotok alakultak ki, hogy egyszerűen képtelenség labdarúgó meccset játszani rajta. Nyilvánvaló, hogy mi is ahogy tudjuk óvjuk ezeknek a pályáknak az állapotát, és sajnos olyan állapotban vannak, hogy ha ezen mérkőzést játszanánk sokkal több kárt okoznánk, mint amennyi hasznunk lenne belőle” - mondta Gál László, az Ózdi Football Club elnöke.

Az Ózdi Football Club játékosai a téli időszakban összesen hét darab felkészülési mérkőzést játszottak. Volt, hogy más megyék első osztályú együtteseivel csaptak össze, de két NB III-mas ellenfelük is volt a Putnok és a Gyöngyös személyében.

„A felkészülést január 8-án kezdtük, nyolc héten vagyunk túl. Úgy gondolom, hogy nagyon sokat dolgoztunk, délelőtt és délután is voltak foglalkozások. Gyakorlatilag hatvanhárom edzést tartottam a hétvégi bajnoki mérkőzésig. Jó erőben vagyunk, jó formában vannak a játékosok, és már épp itt az ideje, hogy tétmeccset játszhassunk” - nyilatkozta Farkas Simon, az Ózdi Football Club edzője.

A mieink a tabella harmadik helyéről várják a folytatást. Eddigi 16 mérkőzésükből tízet megnyertek, két alkalommal döntetlent értek el, míg négyszer vereséget szenvedtek. Teljesítményük alapján 32 bajnoki pontot birtokolnak és mindent megtesznek annak érdekében, hogy utolérjék az éllovas Sajóbábonyt.

Vissza