Itt a tavasz2018. március 7. (szerda) 19:00 - Városnews/6672_0_300.jpgA mai naptól már a korcsolyázás is tilos a horgásztavon, hiszen nem megfelelő a jégvastagság. Megérkezett a hosszú téli hónapok után a várva várt felmelegedés, aminek az általunk megkérdezett ózdi emberek egyaránt örültek. Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa arról adott tájékoztatást, hogy a következő napokban is élvezhetjük majd a napsütést, hiszen a déli-délnyugati szél enyhébb levegőt szállít térségünkbe.

Egy héttel ezelőtt még több mint 12 centiméter vastag jégpáncél borította a horgásztó felszínét. Így a város lakói hódolhattak korcsolyázás iránti szenvedélyüknek. Mostanra teljesen más a helyzet. A melegedő időjárás és a ráhullott csapadék következtében olyannyira felolvadt, hogy a mai naptól ismét tilos a tó felszínére lépni, hiszen balesetveszélyes. A városban élők is úgy vélekednek, hogy éppen itt az ideje annak, hogy beköszöntsön a várva várt meteorológiai tavasz.

„Dehogy legyen már tél. Jöjjön a tavasz ezerrel. Amúgy sincs már tavasz régóta, csak hirtelen ránk tör a meleg” - nyilatkozta Regőcziné Neizer Gabriella.

„Várom a tavaszt, mert nem szeretem a telet. Több okból is. Például a munkahelyen sem kell hidegben dolgozni” - fogalmazott Sütő Péter.

Jenki Szilvia az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa arról tájékoztatott, hogy bár a következő napokban is számíthatunk több-kevesebb csapadékra, egyértelműen növekszik a napsütéses órák száma. Emellett megélénkül a déli-délkeleti szél, ami melegebb levegőt szállít térségünkbe.

„Változó csapadékmennyiségű levegő áramlik a Karpát medence fölé. Ózd térségében eleinte változóan felhős lesz az ég, éjszaka több helyütt képződhet köd. Holnap főként párás idő várható. Főként a délutáni órákban helyenként eső-zápor is kialakulhat. Holnap egyébként a hőmérséklet nagyjából a sok évi átlag szerint alakul hajnalban 1, kora délután pedig 7-8 °C körül. A következő napokban is változékony idő lesz, de azért pénteken szombaton viszonylag kicsi a válószínűsége a csapadéknak, és hosszabb rövidebb időre kisüt a nap” - mondta Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A meteorológusok az igen fejlett műszerek segítségével sem tudják teljesen pontosan megjósolni az időjárás kialakulását több héttel vagy hónappal előre. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy végre magunk mögött hagyhatjuk a telet, és már a hétvégén is élvezhetjük a nap kellemesen melegítő sugarait.

Vissza