Kialakult sorrend (képgalériával)2018. március 6. (kedd) 19:00 - Politikanews/6667_0_300.jpgEldőlt milyen sorrendben jelennek meg a képviselőjelöltek a szavazólapon. Tegnap a Városházán az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Bizottság sorsolással döntötte el a listán szereplők elrendezését. Az eredmények szerint igen hosszú névsorral kell majd a szavazófülkébe vonulniuk a választópolgároknak megyénk hármas számú választókerületében. Ma megkérdeztük az ózdiakat, hogy hogyan befolyásolja ez őket április nyolcadikán.

Hétfőn este sorsolták ki, hogy milyen elrendezésben szerepelnek majd a képviselő-jelöltek április 8-án a szavazólapon Borsod-Abaúj-Zemplén megye 03. számú választókerületében. Tegnap 36 képviselő-jelölt egymáshoz viszonyított sorrendjét sorsolta ki nyilvánosan a választási bizottság, a rekord számú jelölt elhelyezése nem lesz egyszerű a szavazólapon.

„A választási bizottság mai ülésén került sor a jelöltek szavazólapra kerülésének a sorrendjének a kisorsolására. Azok a jelöltek, akik ma délután 4 óráig kérték a nyilvántartásba vételüket, belekerültek egy urnába, amelyből sorsolással állapította meg a bizottság azt a sorrendet, ahogy a jelöltek a szavazólapra kerülnek” - nyilatkozta dr. Mustos Lajos, az Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottság elnöke.

Az Ózdi Városi Televízió stábja ma kitelepült a város egyik legforgalmasabb részére. A Gyújtón többek közt arról kérdezték az ózdiakat, hogy okoz e nekik valamilyen gondot majd az ívek nagy mérete, de a legtöbben már eldöntötték kire húzzák az x-et április nyolcadikán, és ebben a szavazólap mérete sem befolyásolja őket. A legismertebb pártok a Fidesz, a Jobbik és az LMP voltak, a listánkon szereplő jelöltek nagy többségéről még csak nem is hallottak városunk lakói.

„Az ismerteket ismerem, azért jelentkeznek sokan, hogy pénzt kapjanak. Ilyen is van, ez a véleményem. Tisztelet a kivételnek. Ha sokan indulnak ez azért van. Mondják, hogy az országban is háromszázan indulnak. Az első tíz az igazi. Jó, hogy indul ennyiféle, legalább lehet választani” - mondta Simkó Józsefné.

Voltak, akik úgy gondolták, hogy a rekord létszám csak még jobban megosztja a szavazótáborokat. Kárpáti Andrásné szerint az idei kampány „nagyon durva”, emellett pedig drága is.

„Ez sok. Ennyit nem szabad volna megengedni, hogy ennyien legyenek. Ha szavazunk rájuk, akkor a nagyobb pártoknak nem lesz annyi esélyük” - fogalmazott Kárpáti Andrásné.

A fiatalabb és az idősebb korosztálynak is határozott véleménye volt a kialakult helyzettel kapcsolatban.

„Szerintem túl sok, szerintem nincsen sok jelölt, akire érdemes lenne szavazni. Nekem már meg van a magam jelöltje, akire szavazok” - fogalmazott Lányi Bence.

„Nem a létszám a döntő, hanem a minőség. Ha minőségileg is megfelelnek, akkor legyen. A mennyiség ellen nincs kifogás. Van benne kevésbé jó, és van benne jó. Csak azt kellene tudni eltalálni, hogy ki lesz a legjobb” - mondta Bálint József.

Március 5-én 16 óráig kellett bejelenteni az egyéni jelölteket, így akik az utolsó pillanatban adták be az íveket, még nem biztos, hogy felkerülnek a szavazólapra, hiszen esetükben az ellenőrzés, a nyilvántartásba vétel még hátra van. Ha valakit közülük nem vesznek nyilvántartásba, vagy abból törölnek, a szavazólapon szereplő jelöltek, illetve listák egymáshoz viszonyított sorrendje nem változik.


667_0_t 667_1_t 667_2_t 667_3_t
667_4_t 667_5_t 667_6_t 667_7_t
667_8_t 667_9_t 667_10_t 667_11_t
667_12_t

 

 

Vissza