Zenei klub (képgalériával)2018. március 5. (hétfő) 19:00 - Kultúranews/6664_0_300.jpgA Várkonyi Csibészek fellépésével folytatódott az Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark zenei klubjának koncertsorozata. A fiatal roma származású gyerekek tavaly tettek szert a hírnévre, amikor egy népszerű együttes remekművét dolgozták fel. A zenés előadás szorosan kapcsolódott a nemrégiben nyílt legendás cigányzenészek kiállításhoz.

Telt házas nézőközönség várta a Várkonyi Csibészek koncertjét pénteken az Ózdi Muzeális Gyűjteményben. A hagyománnyá vált rendezvénysorozaton az intézmény vezetője, Oláh Zsolt köszöntötte a családtagokat, barátokat, aki büszke az együttes fiatal tagjaira. Az ózdi roma gyerekek a Common Vibe projekt támogatásával készíthették el tavaly az első számukat és a hozzá tartozó videoklipet, amely mára nagy sikert aratott. A kezdeményezés két lelkes, zeneszerető barát, Miklósi Ákos és Lima Viktor nevéhez köthető, akik már 2016 óta támogatnak olyan ambiciózus fiatalokat, akiket érdekel a zene világa. Emellett igyekeznek az élet más területein is tapasztalatokkal segíteni az ifjakat.

„Minden gyerek tehetséges ebben a csapatban. Mindenkinek meg van a maga egyénisége és erre próbálunk is odafigyelni. Próbáljuk erősíteni a kompetenciájukat nagyon sok mindenben. Egy teljesen bensőséges viszonyunk lett a gyerekekkel, és próbáljuk őket a helyes irányba terelni az éleben, ami nem mindenkinek egyszerű” - mondta Miklósi Ákos, a Common Vibe alapító tagja.

A hét-nyolc fős együttesben akadnak olyanok, akik – folytatva a családi hagyományokat – autodidakta módon kezdtek el hangszereken játszani. A gyerekek nagy álma az, hogy híres és elismert zenészek legyenek.

„Nekem a zenélés nagyon jó érzés. Amikor együtt játszunk, az nem csak zenélés, hanem egy élmény is egyben” - nyilatkozta Kotta Patrik.

A formáció tagjai igyekeznek mindent megtenni a fejlődésért és tudásuk növelése érdekében. Az előadás egyébként szorosan kapcsolódott a nemrégiben nyílt legendás cigányzenészek időszaki fotókiállításhoz. A szervezők igyekeztek a két programmal a múltat és a jelent összekötni, amelynek legfontosabb üzenete a zene szeretete volt.


664_0_t 664_1_t 664_2_t 664_3_t
664_4_t
Vissza