Toborzó nap2018. március 5. (hétfő) 13:53 - Sportnews/6660_0_300.jpgÚszás iránt érdeklődő óvódás korú gyerekeket és azok szüleit várta a Bolyky Tamás Általános Iskola és a Fidler Ottó Sportegyesület a Városi Uszodába szombaton délelőtt. A tagtoborzó nap célja elsősorban az volt, hogy felkeltsék az óvodás korú gyerekek vonzalmát az úszással kapcsolatban.

A Bolyky Tamás Általános Iskola az idei év szeptemberében egy új elsős sportosztályt kíván indítani, amibe szeretnék, ha minél több úszást kedvelő kisdiák jelentkezne. A jó teljesítményt nyújtó gyerekek számára a szervezeti hátteret a nagy múltra visszatekintő Fidler Ottó Sportegyesület fogja biztosítani.
 
 „Ötödik éve vagyunk köznevelési típusú sportiskola és úgy érzem, hogy mostanra tudtuk igazán megteremteni azokat a feltételeket, amikor már tömegesen merünk toborozni az iskolába. Hiszen egyrészt a személyi feltételeink, másrészt az épülendő sportcsarnok, harmadrészt pedig az eddigi eredményeink biztosítják, hogy elkezdtünk egy jó úton járni, és ehhez szeretnénk olyan indíttatású gyerekeket, akik tovább tudják folytatni ezt a megkezdett munkát” - mondta Kovács Ottó, a Bolyky Tamás Általános Iskola igazgatója.
 
A Bolyky Tamás Általános Iskola tanulói évekre visszamenőleg kimagaslóan teljesítettek a megyei diákolimpiákon. Több olyan sportoló került ki az iskola padjai közül, akik sportakadémiákon folytatták tovább tanulmányaikat, vagy neves klubokkal szerződtek. Az iskola vezetősége a Fidler Ottó Sportegyesülettel karöltve szeretné, ha ez a folyamat nem szakadna meg, és új sportreménységeket tudnának közösen kinevelni.
 
 „Akiket oktatunk, mindenképpen azt szeretnénk, hogy versenyző csoportokba kerüljenek be. Felkerüljenek a nagyok közé, akik már a délutáni fél kettes edzéseken úsznak, és országos versenyeken tudjuk majd őket a későbbiekben elindítani” - nyilatkozta Elek Vilmos, a Fidler Ottó Sportegyesület elnöke.
 
A jelenlévő gyerekek nagy örömmel vettek részt a rendezvényen. Szívesen merültek a vízbe, és nagy odafigyeléssel követték az edző utasításait. A program végeztével örömmel beszéltek arról, hogy miért is jó számukra az úszás.
 
„Azért, mert sok az energiám, meg itt nagyon jó móka lenni. Köszönet a rendezőknek, meg akik ezt megcsinálták. Nagyon örülhetünk nekik, mert olyan jók ők, hogy mindent megcsinálnak a gyerekekért, hogy én minden nap ide szeretnék járni” - fogalmazott Maruzsi Noel.

A mozgás szeretete vagy bármilyen sport művelése meghatározó szerepet tölthet be a gyermekek személyiségfejlődésében. Sikerélményekkel és ezáltal pozitív gondolatokkal gazdagodhatnak a kisdiákok. A szülői támogatás pedig elengedhetetlen, ha azt szeretnék, hogy gyermekünk eredményes sportoló legyen.

Vissza