Csatorna gond2018. március 2. (péntek) 19:00 - Városnews/6655_0_300.jpgFelületesen lett helyreállítva annak a vízelvezető ároknak a Bolyki főút 113. előtt található szakasza, amelyet több mint két évvel ezelőtt a város ivóvízhálózatának korszerűsítése miatt bontottak meg. A területen folytatott munkát elhamarkodottan fejezték be, nem kis bosszúságot okozva ezzel az ott lakóknak.

Üröm is vegyült a Bolyki főút családi házas övezetében élő lakosok örömébe, amikor pár évvel ezelőtt befejezték a területükön az ivóvízhálózat korszerűsítést. A vízelvezető árok egy része csapadékosabb időjárás esetén képtelen elvezetni az esővizet. A árok oldalát képző betonlapok meglazultak és lecsúsztak a vájat aljára, így torlaszolva el a víz szabad lefolyását. A megrekedt vízben az élővilág is hamar magára talál, bosszantó békazenével zavarva az ott élők esti nyugalmát, valamint az előbb-utóbb állottá váló víz illata sem túl kellemes.

„Két éve csinálták itt a vizet. Azóta itt leverték a lapokat. Itt hagyták a törmeléket, mindent, és a víz nem folyik le. Azt szeretnénk elérni, hogy ezt az árkot tegyék rendbe, hogy a víz folyamatosan folyjon lefelé” - mondta Zolnai Antal.

1-2 éve még városunk egész területén találkozhattunk azokkal a munkagépekkel, amelyek a település vízhálózat fejlesztésén dolgoztak. Több helyen kiásott árkokat és törmelék dombokat hagyva maguk után. A munkaterületek rendezése mostanára javarészt befejeződött, de még előfordulhatnak hiányosságok.

„A svájci program néven elhíresült víz rekonstrukció tavaly ugyan véget ért, de nagyon sok helyen a rekonstrukciós munkák részben vagy egyáltalán nem lettek elvégezve. Erre mintegy 5 év áll rendelkezésre és forrás is van. Ahogy az itteni lakók is jelezték nekem – mint területi képviselőnek – mindenkinek el szeretném ezúton mondani, hogy lehetőség van. A polgármesteri hivatal településfejlesztési osztályán kell közvetlenül jelezni ezeket a problémákat, de ahogy mint most nekem képviselőnek is lehet, és mi ezt továbbítjuk. A kivitelező részéről a szándék adott, a forrás rendelkezésre áll. Tehát ezek a problémák orvosolhatóak. Ami a legfontosabb, hogy jelezni kell őket” - nyilatkozta Vitális István, területi képviselő.

Az ivóvízhálózat korszerűsítési program az elmúlt évben befejeződött, így a kivitelezéssel foglakozó cég munkája is véget ért. A lakosság részéről a projekttel kapcsolatos felmerülő problémák esetén a megrendelő, azaz Ózd Város Önkormányzata az, aki a panaszokkal foglalkozik. Ezen belül pedig a Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési osztálya.

Vissza