Kosárlabda diákolimpia (képgalériával)2018. március 2. (péntek) 19:00 - Sportnews/6654_0_300.jpgA IV. korcsoportos kosárlabdás lányok mérték össze az erejüket a diákolimpia megyei selejtezőjén. A Vasvár Úti Általános iskola diákjai mellett a mezőcsáti Dr. Enyedy Andor Református Általános Iskola és a sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola csapatai küzdöttek meg egymással. Végül az ózdiak mindkét mérkőzésüket megnyerték, és bekerültek a megyei elődöntőbe.

Az első mérkőzésen a mezőcsáti és a sárospataki kosarasok néztek farkasszemet egymással. Jól látszódott, hogy ebben a korcsoportban már nem feltétlenül a ziccerekig kijátszott akciókra építik fel a taktikát, hanem bátran vállalkoznak a játékosok közép távoli és távoli dobásokra is. Az első összecsapáson egyértelmű fölényben játszottak a pataki lányok, nem volt ritka a húsz pontnál nagyobb különbség sem.

„Mezőcsát nem képviselt olyan nagy erőt. Tudjuk, hogy vannak jobb csapataik is, hiszen ők is részt vesznek a DVTK utánpótlás nevelésében. Úgy látom, hogy ez nem az a csapat volt, így meg tudtuk valósítani az elképzeléseinket” - mondta Sontra László, a sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola testnevelője.

A mérkőzések sorrendjének változása miatt a második találkozón láthattuk pályára lépni a vasváros lányokat. Ekkorra az intézmény számos tanulója beérkezett a tornaterembe. Minden hazai kosárnál hangos buzdítással jelezték a játékosoknak, hogy bizony mellettük állnak. A mieink hozták is a kötelezőt, és még az utolsó másodpercre is tartogattak szép megmozdulást.

„Úgy gondolom, hogy nem okozhat problémát a Sárospatak sem. A mi lányaink képzettebbek, dominánsabbak és agresszívebbek. Gyakorlatilag félgőzön játszottunk a Mezőcsáttal, hiszen a csáti lányok hiányosan sérülésekkel megtűzdelve érkeztek. Bemelegítő mérkőzésnek jó volt. Ezután a Sárospatak ellen kiderül, hogy sikerül-e bejutnunk a megyei döntőbe” - nyilatkozta Száva Csaba, kosárlabda edző.

Végül az ózdi lányok a sárospatakiakat is fölülmúlták, így kettős győzelemmel kerültek a diákolimpia megyei elődöntőjébe. Akkor a miskolci Földes Ferenc Gimnázium csapatával küzdenek meg a megyei fináléba jutásért.


654_0_t 654_1_t 654_2_t 654_3_t
654_4_t 654_5_t 654_6_t 654_7_t
654_8_t
Vissza