Ovis Olimpia (képgalériával)2018. március 1. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/6651_0_300.jpgIsmét óvodás korú gyermekeket mozgattak meg a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A Bolyky sportcsillagok programsorozat keretében ezúttal öt intézményből, több mint 100 fiatal érkezett az Ovis Olimpiára. Az összesített pontversenyt végül az Újváros Téri Óvoda nyerte.

Ismét gyermek-zsivajtól volt hangos a Marosi István Városi Sportcsarnok, hiszen most rendezték meg a Bolyky sportcsillagok programsorozat következő rendezvényét. Korábban az óvodások megismerkedhettek az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club munkájával, valamint különböző bemutatókon is részt vehettek az iskolában.

„Azt állapítottuk meg, hogy elég jól felkészültek a gyerekek. Egy Ovis Olimpia keretében jöttünk most össze, ahol nemcsak a múltkori atlétikai számok szerepelnek, hanem labdás ügyességi játékok is. A rendezvény célja egyértelműen az, hogy legyen lehetőségük megmérettetni magukat. Az Ózdi Sport- és Élményközponttal közösen megszerveztük ezt a kis versenyt, és jól látszik, hogy az óvónők sokat foglalkoztak, és egész szép eredményeket érnek el mind az öt versenyszámban” - nyilatkozta Vanczák Attila, a Bolyky Tamás Általános Iskola testnevelője.

Az ovisok szemmel láthatóan nagyon élvezték a megmérettetést, esetenként hangos buzdítással segítették egymást. A versenyszámok között szerepelt a futás, helyből távolugrás, pók- és rákmászás, célba dobás, valamint labdás ügyességi szlalom is.

„A futás az könnyű volt, de a pattogtatás nagyon nehéz volt” - mondta Juscsák Dominik Sándor.

Összetettben az Újváros Téri Óvoda végzett az első helyen, második a Béke Telepi Óvodák Árpád Vezér Úti Tagóvodája lett. A harmadik helyen holtversenyben a Nemzetőr Úti, a Katona Úti és a Tétény Úti Óvoda zárt. A fiatalok számára a következő program most szombaton esedékes. Akkor a Városi Uszodába várják a gyermekeket és szüleiket, ahol a Fiedler Ottó Sportegyesület edzését tekinthetik meg. A cél az, hogy kedvet kapjanak az úszáshoz, és jelentkezzenek az iskola sportosztályába.


651_0_t 651_1_t 651_2_t 651_3_t
651_4_t 651_5_t 651_6_t 651_7_t
651_8_t 651_9_t 651_10_t 651_11_t
651_12_t
Vissza