Természettudományi verseny (képgalériával)2018. március 1. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/6649_0_300.jpgTermészettudományi vetélkedőt tartottak a József Attila Gimnázium és Szakgimnáziumban tegnap délután. A versenyben a négy legjobb általános iskolás csapat mérethette össze tudását kémiából és biológiából. Az „elmeharcban” a borsodnádasdi Móra Ferenc Általános Iskola csapata bizonyult a legjobbnak.

A József Attila Gimnázium és Szakgimnázium már év elején meghirdette a természettudományi vetélkedősorozatát a környező általános iskolás diákok részére. A verseny célja, hogy azok a fiatalok, akik kedvelik a biológia, fizika és kémia tantárgyakat, azok összemérhessék tudásukat más tanulókkal. A megjelenteket az intézmény igazgatója, Tuza Ottó köszöntötte. A tizennégy csapat mindegyike háromfős volt. A döntőbe csupán négy formáció jutott tovább.

„A biológia, a földrajz, kémia és fizika területéről kaptak feladatokat. A két fordulót odahaza tudták kitölteni a csapatok. Miután beküldték a megoldásokat, négy csapat jutott be a döntőbe. Kettő a Bolyky Tamás Általános Iskolából, kettő pedig a borsodnádasdi Móra Ferenc Általános Iskolából. A mai nap során itt a döntőben nyolc játékos feladatot oldanak meg, és lesz egy kilencedik, meglepetés feladat is” - nyilatkozta Vasas Attila, a JAG biológia-földrajz szakos tanára.

A feladatok között szerepelt teakóstolás, madárhang felismerés és irodalmi feladvány is. A legérdekesebb dolog az volt, amikor három folyékony vegyi anyagot kellett felismerni különböző ásványi anyagok segítségével. A versenyben nagy volt a küzdelem a pontokért. A legjobb csapatnak járó első helyezést az egyik borsodnádasdi lánykoszorú vihette haza. A gyerekek sokat készültek a vetélkedőre.

„Elég sokat készültünk rá. Fel lett osztva a csapatban, hogy ki hogyan készül, illetve hogy mit tanulunk meg. Amikor jöttünk be Ózdra, még akkor is tanultunk erre a versenyre, hogy jól sikerüljön. Nem gondoltuk, hogy elsők leszünk” - nyilatkozta Molnár Sára.

A tanulók a verseny végén könyvjutalomban részesültek, és minden diák kapott egy kis ajándékot a versenyen való szereplésért. Többségük szeretné a későbbiekben ilyen irányban folytatni tanulmányait.


649_0_t 649_1_t 649_2_t 649_3_t
649_4_t 649_5_t 649_6_t 649_7_t
649_8_t 649_9_t 649_10_t
Vissza