Újabb jelöltek2018. február 28. (szerda) 19:00 - Politikanews/6644_0_300.jpgÚjabb jelölteket vett nyilvántartásba az Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottsága tegnap délután. Így hétre nőtt azoknak a képviselő-jelölteknek a száma, akiknek a neve már biztosan szerepleni fog az április nyolcadikai országgyűlési képviselő-választás szavazólapjain Borsod-Abaúj-Zemplén Megye 3-as számú választókerületében.

A határozatok szerint – amelyek Ózd város honlapja mellett, megtalálhatóak a valasztas.hu weboldalon is –  a Fidesz Magyar Polgári Szövetség és Kereszténydemokrata Néppárt közös jelöltje Riz Gábor, valamint a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselő-jelöltje Farkas Péter Barnabás mellett az Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Párt színeiben induló Beri Csabát, a Momentum Mozgalom jelöltjét Kovács Józsefet, a Lehet Más a Politika képviselőjét Koleszár Istvánt, a Rend és Elszámoltatás Párt által támogatott Ribárszki Annát, valamint a Demokratikus Koalíció jelöltjét Varga Gergőt már nyilvántartásba vették.

Utóbbi öt végzés még nem emelkedett jogerőre, hiszen három napig fellebbezés nyújtható be ellenük. Ádám Krisztiánnak a Magyarországon Élő és Dolgozó Emberek Pártjának, valamint Bakos Klaudiának az Összefogás Párt képviselő-jelöltjeinek ajánlásait elutasították. Esetükben több jelölőíven sem szerepelt az ajánlást gyűjtő személy neve, valamint aláírása. Emellett további tizenhárom jelölőszervezet már szintén leadta a megfelelő dokumentumokat. Az ő nyilvántartásba vételükről pénteken délben határoz a bizottság.

Vissza