Tornaterem felújítás (képgalériával)2018. február 28. (szerda) 19:00 - Városnews/6643_0_300.jpgLecserélték az Újváros Téri Általános Iskola régi tornatermének padlózatát, a fejlesztés közel 5 millió forintból valósult meg. A közel negyven éven át koptatott parketta felett eljárt az idő, balesetveszélyessé vált, így cseréje elkerülhetetlen volt. A felújításhoz szükséges forrást az intézményt fenntartó Kazincbarcikai Tankerületi Központ biztosította.

Az átadásra szervezett ünnepségen az iskola tanulói kis műsorral kedveskedtek a meghívottaknak. A tornászlányok akrobatikus bemutatója után a legkisebbek sakkjelmezes előadása, majd a mazsorett csoport produkciója következett. Az elhangozott versek és dalok tovább emelték az ünnepség színvonalát.

„Ebben a tantestületben kiváló testnevelők vannak, akiknek a keze alól nagyszerű sportolók kerültek ki. Abban bízom, hogy a most megújult tornaterem tovább fogja azt a lehetőséget bővíteni, hogy újabb és újabb fiatalokra, vagy kevésbé fiatalokra legyünk büszkék. De hogyha nem is az élsportban mutatkoznak meg, akkor egy életre szóló sport iránti szeretetet fognak kapni, itt ebben a tornateremben” - fogalmazott Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

Az iskola vezetése, a tornaterem padlózatának felújításához szükséges előzetes kalkuláció alapján nyújtotta be igényét a Kazincbarcikai Tankerületi Központhoz, a terv kedvező elbírálásban részesült. A kivitelező, egy helyi vállalkozó volt, aki egy hét leforgása alatt végzett a munkával. A gumírozott padlóborítás a mai kor elvárásainak teljesen megfelel.

„Kimondottan olyan sport padlózatot kapott, ami a tornászoknak megfelel, illetve főleg alsó tagozatosok szoktak ott testnevelés órán lenni. Tehát nagyon-nagyon kíméli a lábat. Rugalmas. Semmi akadálya, hogy most már sportoljanak, és hozzuk az eredményeket” - nyilatkozta Galkóné Szabó Mária, az Újváros Téri Általános Iskola igazgatója.

Elmondható, hogy az iskola sportolói eddigi eredményeik alapján joggal megérdemelték, hogy jobb körülmények között készülhessenek fel a jövőbeli sporteseményekre.

„Nagyon örülünk, hogy megcsinálták az új tornatermet, mert így nem fog szálka menni a lábunkba. Jövőhéten is megrendezésre kerül szombaton egy országos döntő, ahova minden csapatunk bejutott” - mondta Kohári Zsanett, az Újváros Téri Általános Iskola tanulója.

A közel 5 millió forintból felújított környezetben, a testnevelő tanárok munkája is könnyebbé válik.


643_0_t 643_1_t 643_2_t 643_3_t
643_4_t 643_5_t 643_6_t 643_7_t
643_8_t 643_9_t 643_10_t 643_11_t
643_12_t 643_13_t 643_14_t 643_15_t
643_16_t 643_17_t
Vissza