Országos elismerés (képgalériával)2018. február 27. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/6641_0_300.jpgPénziránytű Tanári Díjat kapott városunk egyik pedagógusa, Koós Richárd a Széchényi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanára. Az országos elismerést a Pénziránytű Alapítvány és a Magyar Nemzeti Bank azzal a céllal hozta létre, hogy támogassák azokat a pedagógusokat, akik kiemelkedő tanári tevékenységükkel hozzájárulnak a diákok gazdasági- és pénzügyi ismereteinek és tudatosságának fejlődéséhez.

A Pénziránytű Alapítvány idén először hirdette meg középiskolák számára a pénzügyi nevelés mellett elkötelezett támogatásáért járó díjat a 2017/2018-as tanévre, amelyre közgazdász és nem közgazdász végzettségű pedagógusok jelentkezhettek. A díjra olyan magyarországi középfokú közoktatási intézményben dolgozó pedagógusok jelentkezhettek, akik a jelenben, illetve a közelmúltban kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárulnak a diákok gazdasági- és pénzügyi ismereteinek fejlődéséhez. Városunk egyik pedagógusa, Koós Richárd a Széchényi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanára lett az egyik szerencsés, aki büszkélkedhet ezzel a díjjal.

„Nagyon nagy elismerés számomra ez a díj. Ez mutatja, hogy értékelik a munkámat. Örülök annak, hogy hiába egy ózdi iskolaként vagyunk jelen, de ezt országos szinten is látják, és elismerik azt a tevékenységet, amit végzünk, én is és a tanulóim is. Mert hiába, hogy díjat én kaptam, de az elismerés őket is érinti. Nagyon nagy érdemük van abban, hogy el tudtam ezt érni, nélkülük nem sikerült volna. Ezúttal is szeretném megköszönni nekik azt a kitartó, áldozatos munkát, valamint azt a példamutató szorgalmat, amivel ezt az egészet lehetővé tették számomra” - mondta Koós Richárd, a SZIKSZI közgazdaságtan tanára.

Az elismerést és a vele együtt járó anyagi támogatást a közel 168 iskolából csak 3 közgazdász és 3 nem közgazdász végzettségű pedagógus nyerheti el a 2017/2018-as tanévre. Ehhez a SZIKSZI pedagógusainak tanári ajánlást kellett írniuk, illetve a diákok véleményére is kíváncsiak voltak a szervezők. Csépányi Anettnek is segített pedagógusa, aki bejuthatott a Szabó Kálmán Tehetségprogramba. Ez nagyban segíti majd főiskolai éveit. A végzős diák büszke tanára elismerésére.

„Amióta minket tanít, nagyon sok mindenben segített nekünk. Bármilyen pályázatra vagy versenyre jelentkeztünk, száz százalékosan mellettünk állt. Tanári értékeléseket is írt rólunk, és különböző feladatmegoldásokban is segített. Az iskolai programokban is nagyon szívesen részt vesz mindig” - nyilatkozta Csépányi Anett, a SZIKSZI tanulója.

Mind a tanári kar, mind pedig a diáksereg büszkék az elért eredményekre. Koós Richárd tanúbizonyságot tett arról, hogy elhivatottsággal és szakmaszeretettel ilyen országos elismerések esetén is sikeresek lehetünk.


641_0_t 641_1_t 641_2_t

 

 

Vissza