Nyilvántartásba vették (képgalériával)2018. február 23. (péntek) 19:00 - Politikanews/6628_0_300.jpgKét jelölt már egészen biztosan szerepelni fog a szavazólapon az április nyolcadikai országgyűlési képviselő választáson Borsod-Abaúj-Zemplén Megye 3-as számú választókerületében. A Fidesz Magyar Polgári Szövetség és Kereszténydemokrata Néppárt közösen, valamint a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselői már leadták a jelöltséghez szükséges ajánlóíveket a helyi választási irodán.

Az Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottsága hitelesítette a dokumentumokat. A tagok többek közt azt vizsgálták, hogy az aláíró személy valós adatokkal szerepel e a nyomtatványon. Ma délben pedig a Polgármesteri Hivatal Jegyzői tárgyalójában dr. Mustos Lajos elnökletével a három tagú grémium egyhangúlag fogadta el nyilvántartásba vételüket.

Riz Gábor esetében 74 ajánlóívet ellenőriztek és 568 ajánlásból 503 db szavazat volt érvényes, míg Farkas Péter Barnabás kapcsán 71-et néztek át, amelyből az derült ki, hogy 546 kézjegyből 506 volt megfelelő. Az erről szóló határozatok egyébként nyilvánosak, azt bárki megtekintheti városunk weboldalán az önkormányzat menüpont alatt szereplő „Választás 2018” fülre kattintva.

Szerdáig 44 párt jelezte azt, hogy a 3-as számú választókerületben ajánlóíveket igényel. Az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Iroda vezetője dr. Almási Csaba az Ózdi Városi Televízió Háttér című magazinjában úgy nyilatkozott, hogy ez a szám akár az ötvenet is elérheti. Számításai eddig beigazolódni látszanak, ugyanis a jelenlegi állás szerint feltehetően rekordszámú képviselőjelölt indul majd választókerületünkben a voksokért, hiszen ma már 49-nél tartanak. Ez csak azért nem 51, mert egy párt jelöltje időközben visszavonta igényét, míg egyet egyéb okokból elutasított a bizottság. Ez némi aggodalomra is indokot adhat, hiszen mielőtt a választópolgárok a szavazófülkébe lépnek, elég hosszú listával kell majd szembenézniük. Íveket igényelni egészen a leadási határidőig lehet, azaz március 5-ig. Tehát ez a szám még jócskán változhat.

„Itt jön március 5-én 16 óra után, egy nagyon fontos mozzanat, amikor ki kell sorsolni azt, hogy a jelöltek az adott szavazólapon milyen sorrendben fognak szerepelni. Ezt a legnagyobb nyilvánosság mellett a tévé közvetítése mellett fogjuk elvégezni, de előfordulhat az – tételezzük fel, hogy 35 jelölt lesz – hogy a parlamenti pártok képviselői a sorsolás következtében, mondjuk a 28., 29. vagy akár a 33. helyen fognak szerepelni és technikailag az adott szavazó cédula nagyon nagy lesz” - mondta dr. Almási Csaba, jegyző.


628_0_t 628_1_t 628_2_t
Vissza