Költségvetés a bizottság előtt (képgalériával)2018. február 20. (kedd) 19:00 - Önkormányzatnews/6612_0_300.jpgHárom napirendi pontról döntött ma kora délután az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság. Az Ózdi Teknőc Futó Club és a Fiedler Ottó Sportegyesület 2017-es tevékenységéről szóló tájékoztató meghallgatása előtt, az első és leghangsúlyosabb téma a város költségvetésére vonatkozó előterjesztés volt.

Obbágy Csaba felszólalásában a tervezetből többek között a közfoglalkoztatás önerejét hiányolta. Kérdésére Kovács-Hagyó Zoltán a Pénzügyi és Gazdasági Osztály vezetője elmondta, hogy ezeket a tételeket az Ózdi Városüzemeltető Intézmény költségvetése tartalmazza. A felvetés után a bizottság 6 igen és 1 nem szavazattal javasolja a város képviselő-testületének az indítvány elfogadását.

„A város ebben az esztendőben is, úgy mint a tavalyi évben az oktatás, a kultúra és a sport területére ugyanazokat a támogatási formákat tudja biztosítani. Ez azt jelenti, hogy szinten tudjuk tartani a városnak ezeket a fontos területeit. Ebből egyénként több nem is kötelező önkormányzati feladat a költségvetési törvény szerint, az önkormányzatnak elsődlegesen a kötelező feladatait kell ellátni. A saját bevételeink terhére amennyiben azok rendelkezésre állnak, úgy a nem kötelező feladatokat is elvállalhatjuk. Mi pedig ebben az esztendőben is, mint a korábbiban szinten tudjuk tartani ezeket a területeket” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.


612_0_t 612_1_t 612_2_t 612_3_t
612_4_t
Vissza