Téli idő (képgalériával)2018. február 14. (szerda) 19:00 - Városnews/6592_0_300.jpgSzinte egész nap folyamatosan havazott Ózdon is. A kora hajnalban indult intenzív hóesés, nem okozott fennakadást sem a gyalogos, sem az autós közlekedésben. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai állandó készenlétben vannak.

A meteorológiai előrejelzések alapján, nem kizárható annak a lehetősége sem, hogy akár a következő hónap elejéig havas, csapadékos idő lesz térségünkben. Ennek leginkább a gyerekek és a téli sportok szerelmesei örülhetnek. A városunkhoz közeli, kedvelt, magasabb fekvésű kirándulóhelyeken, akár 30-50 cm hó is várhatja az odalátogatókat. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai, folyamatosan készenlétben állnak a hóeltakarításra, a mindennapi egyéb feladataik mellett is.

„A főutakon és a mellékutakon gépi hóeltakarítást végzünk, illetve sózást. Jelenleg öt gépünk van, amelyik működőképes. A főutakkal nagyjából már végeztünk, most a mellékutak jégtelenítése történik a kisebb gépeinkkel. A kézi hóeltakarítást a járdákon, tereken, parkolókban végezzük. Ott olyan 220 körüli emberünk van kint, akik kézileg végzik ezt a munkát” - nyilatkozta Dubovinszky László, az  Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény által a közutak hómentesítése az előírt prioritási sorrendben történik. Első körben a buszvonalak, a szemétszállítási útvonalak és a főutak takarítását végzik, majd ezt követően a mellékutak kerülnek sorra. A szűkebb mellékutakon az intézmény két kisebb hótakarító gépe dolgozik, mivel a nagy munkagépekkel gondot okozhat a fordulás, és szabálytalanul parkoló autók kikerülése. Az alsóbb rendű utak hómentesítése így hosszabb időt is igénybe vehet.

„A Puskás úton is nem tudunk felmenni kocsival. Susán a bekötőutak nem működnek. Nincs leszórva, nincs letúrva” - nyilatkozta Bencik Lászlóné.

„Hát mentek a túró autók is, meg a sózó is. Úgyhogy, így elmegy” - mondta Váradi Ferenc.

„Az út teljesen ilyen száraz. Le van sózva rendesen. Le van túrva, ha túrta az autó, vagy elolvadt, azt nem tudom, de elég jól járhatóak az utak. Úgyhogy meg vagyok vele elégedve” - fogalmazott Harmat Sándor.

Városunk lakossága nem találkozhat a havazás miatt kialakult akadályokkal a közutakon. A hó súlya alatt letört faágak, gallyak eltakarítását folyamatosan végzik a városüzemeltetés szakemberei.


592_0_t 592_1_t 592_2_t 592_3_t
592_4_t 592_5_t 592_6_t 592_7_t
Vissza