Szemetes porta (képgalériával)2018. február 13. (kedd) 19:00 - Városnews/6587_0_300.jpgÁldatlan állapotok uralkodnak a Vár út és a Vasvár út környékén. A napokban a közösségi hálón merült fel a probléma, hogy az ott lakók rengeteg szemetet halmoztak fel, illetve megjelentek a patkányok is. Ma a terület képviselője és a Városi Rendészet munkatársai helyszínbejárást tartottak. A problémát igyekeznek minél előbb rendezni.

Betört ablakok, gazdátlan kutyák, sár és rengeteg szemét. Mindezek elrejtve a sűrű bokrok mögött a hegy oldalán. Ma délután a Városi Rendészet munkatársai lakossági bejelentés után, illetve a közösségi hálón megosztott panaszok alapján a Vár út 23. szám alatti ingatlannál tartottak helyszínbejárást. Nem az első alkalom volt az, hogy a terület képviselője Zsuponyó Anett a rendészet munkatársaival a helyszínre érkezett. Fél év után most is ugyanaz a látvány fogadta őket, mint legutóbb.

„Ismételten áldatlan állapotok uralkodnak ezen a területen. Ez ősszel egyszer már megoldódott, de sajnos a szemét ismételten felhalmozódott itt. Ezt próbáljuk most megoldani az illetékes szakemberekkel, a rendészekkel és itt van a Gyermekjóléti Szolgálat is. Bízom benne, hogy megoldjuk minél hamarabb ezt a helyzetet” - nyilatkozta Zsuponyó Anett, területi képviselő.

A tulajdonost felszólították, aki 10 nap haladékot kapott a felgyülemlett szemét eltávolítására. Ottjártunkkor kiderült, hogy részben az előző lakó is felelős a problémáért. Szemét az épület mellett lévő pincében is található, mivel a lakók nem fizetnek szemétszállítási díjat és ott helyezték el azt. A bejárás végén kiskorú veszélyeztetése, a hulladék nem megfelelő tárolása, és fertőzésveszély miatt is eljárást kezdeményeznek az itt élők ellen.

„Felmérjük, hogy milyen állapotok uralkodnak itt. A ház környéke és környezete erősen szeméttel szennyezett, illetve a ház udvara szintén. Elsődleges vizsgálatok alapján megállapítható, hogy az áramot lopják, tehát nem fizetnek érte. Gyakorlatilag ezek miatt vagyunk itt” - mondta Talján Róbert, az Ózd Városi Rendészet vezetője.

Az illegálisan elhelyezett hulladék a területre vonzza a rágcsálókat is. A kerület képviselője és a városvezetés is arra kéri a lakosságot, ha bárki észlel valamilyen panaszt, azt ne csak a közösségi hálón tegye közzé, mert akkor nem minden esetben tudnak a szakemberek megfelelő időn belül intézkedni. A felmerülő panaszokat jelezzék a problemak@ozd.hu elérhetőségen.


587_0_t 587_1_t 587_2_t 587_3_t
587_4_t 587_5_t 587_6_t 587_7_t
Vissza