Sikertelen közbeszerzés2018. február 13. (kedd) 19:00 - Városnews/6585_0_300.jpgMég mindig kivitelező nélkül van az ózdi börtön, ugyanis a megismételt közbeszerzési eljárás is eredménytelen volt. Városunk polgármesterét erről a Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnoksága tájékoztatta.

Lajtár József vezérőrnagy levelében arról számolt be, hogy az építésre az eljárás során a rendelkezésre álló fedezetnél magasabb összegű ajánlatok érkeztek be, így másodjára sem járt eredménnyel a folyamat. Így viszont az átadás időpontja is bizonytalan, hiszen egyelőre nincs olyan vállalkozó, cég, amely a megadott áron megépítené a büntetés végrehajtási intézeteket.

Még 2015 őszén jelentették be, hogy hazánkban a börtönök túlzsúfoltsága miatt nyolc új objektumot építenek. Az önkormányzatoknak a beruházásra pályázni kellett, ezután derült ki: Békés, Csenger, Heves, Kemecse, Komádi, Komló és Kunmadaras mellett Ózd is a nyertesek között szerepel. 2017 júliusában 37 ózdi lakhellyel rendelkező büntetés-végrehajtási felügyelő állt munkába az ország különböző pontjain található börtönökben, városunkból legtöbben azóta Miskolcon szolgálnak, tíz fő Vácon, de Sopronban is dolgoznak. Információink szerint, az akkor végzettek közül többen is leszereltek időközben.

A Városi Televízió szerkesztősége több fórumon is szerette volna felvenni a kapcsolatot az országos parancsnoksággal. Többek között olyan kérdésekre keresték a választ, hogy a pályázóknak milyen kritériumoknak kell megfelelniük, hány ajánlat érkezett be és amennyiben indítanak új közbeszerzési eljárást, azt mikor írják ki? Ezekre a felvetésekre viszont eddig nem reagáltak.

Vissza