Nyitó istentisztelet (képgalériával)2018. február 12. (hétfő) 19:00 - Egyháznews/6581_0_300.jpgAz újtelepi református templomban tartott nyitó istentisztelettel kezdődött meg a Házasság Hete rendezvénysorozata városunkban. Ebből az alkalomból egy különleges házasságkötés szemtanúi is lehettek az érdeklődők. A programok ezen a héten az Olvasóban folytatódnak előadásokkal és filmvetítéssel.

A Házasság Hete rendezvénysorozata számos országban jelen van. Ma már négy kontinens huszonegy országában ünneplik, Magyarország 2008-ban, városunk hat évvel ezelőtt csatlakozott a programhoz. A szervezők célja, hogy rámutassanak a házasság fontosságára. A hivatalos kapcsolatok rohamosan romlanak, emiatt pedig felnőttek és gyermekek is szenvednek, olykor gyógyíthatatlan sérüléseket kapnak.

„Nagy igazság az, hogy a társadalomnak alapsejtje a család. Amilyen a családok minősége, olyan lesz a társadalom is. Ha nagyon kevés jól működő házasság van, ha az egészséges házasságok helyett különböző deformációk terjednek el. Ha egy házasság nem válik családdá azért, mert nem akarják vállalni a gyermekáldást. Ha nem egészségesek a családok, beteg lesz a társadalom is. Ennek vagyunk mi is szomorú tanúi, ha szétnézünk a világban. Isten igéje mindig, mindannyiunk számára hordoz azonban üzenetet, így van ez most is” - mondta Csikainé Mihalik Éva, református lelkész.

Az istentiszteleten egy bükkszenterzsébeti házaspár is jelen volt, akik most ünnepelték az 50. évfordulójukat. Ebből az alkalomból újra elmondták az esküt. Szerintük a házasságra nemcsak úgy kell tekinteni, mint egy papírra, hanem mint egy tartós szövetségre, amely a családi élet alapját is jelentheti.

„A mostani fiataloknak csak annyit üzennék, hogy nagyon sok türelem és bizalom kell egymás iránt. Ami nagyon fontos akár jóban akár rosszban, de különösen a rosszban. Mert a jóban a türelem még kitart, de a kevésbé jó időkben, amik mindig vannak az életben, próbára teszik a nagy szerelmeket is” - fogalmazott Orbán István és Orbán Istvánné Tokaji Mária.

Az istentisztelet a Házasság Hete nyitórendezvényeként a házasság és család fogalmának vallási megközelítésében segített a híveknek és jelenlévőknek. A programok ezen a héten is folytatódnak majd. Az érdeklődők szombaton egy különleges házaspár történetével is megismerkedhetnek az Olvasóban.


581_0_t 581_2_t 581_3_t 581_4_t
581_5_t
Vissza