Hagyományteremtő régiségvásár (képgalériával)2018. február 11. (vasárnap) 18:27 - Városnews/6579_0_300.jpgEgy tucat kereskedő által kínált régiségekből válogathattak az érdeklődők vasárnap délután a városközpontban. Az előrejelzésekkel ellentétben igazi napos idő várta a kilátogatókat. A program nem csak az adás-vételről szól, hiszen ekkor régi ismerősök és barátok is találkozhatnak egymással. A tervek szerint legközelebb április második hétvégéjén látogatnak el hozzánk az árusok.

Nagy volt a sürgés-forgás a városközpontban, hiszen ismét régiségek cseréltek gazdát. A háztartási cikkektől kezdve, a különböző porcelán dísztárgyakon át, egészen a fából készült bútorokig, minden a vásárlók rendelkezésére állt. A rendezvény szervezője Buth Zoltán elmondta, hogy azért is örül annak, hogy létrejött a rendezvény, mert így nem kell az érdeklődőknek Egerig vagy Miskolcig elutazni annak érdekében, hogy antik tárgyakat szerezhessenek be.

„Felvetődött az ötlet, hogy lehetne-e itt nálunk hagyományt teremteni és az embereket összekovácsolni. Emellett, hogy a káposzta is megmaradjon, és a kecske is jól lakjon, nekünk is egy kis reklámot csinálni, illetve Ózdnak is jót tenni, hogy összejöhessenek az emberek, és egy kellemes vasárnap délutánt tudjunk együtt eltölteni” - nyilatkozta Buth Zoltán, szervező.

Bár az előzetes megbeszélések szerint több mint két tucat árus volt hivatalos a programra, végül ennek a fele érkezett meg városunkba. Panaszra így sem lehetett ok, hiszen igen színes kínálattal várták az érdeklődőket. Voltak, akik komoly vásárlási szándékkel pásztázták a kipakolt portékákat, ám akadtak olyanok is, akik csak kikapcsolódni érkeztek a rendezvényre.

„Szeretünk szétnézni a városban az ilyen vásárokban. Kíváncsiak vagyunk, hogy mit találunk, mert érdekes dolgok vannak. Sok szép régiség, de nincs konkrét célunk vásárolni” - mondta Balázs Györgyné.

A tervek szerint legközelebb április második hétvégéjén találkozhatunk a hozzánk ellátogató árusokkal. A szervezők elmondták, hogy szeretnék a jövőben kibővíteni a vásárt, hogy a környékbeli kézművesek is meg tudják mutatni az általuk készített remekműveket a nagyközönségnek.


579_0_t 579_1_t 579_2_t 579_3_t
579_4_t 579_5_t 579_6_t
Vissza