Karneváli hangulat (képgalériával)2018. február 10. (szombat) 18:03 - Városnews/6578_0_300.jpgFarsangi mulatsággal űzték el a telet az Újváros Téri Általános Iskola alsós diákjai. A rendezvényt a hagyományokhoz hűen, most is a végzősök keringője nyitotta, majd a jelmezes csoportok mutatták be produkcióikat. A programot most is vidámság és jó hangulat jellemezte.

Hatalmas tömeg gyűlt össze az Újváros Téri Általános Iskolában, hiszen az alsó tagozatosok farsangi rendezvénye mindig nagyon nagy népszerűségnek örvend. A programot a tradícióknak megfelelően, most is a végzősök keringője nyitotta meg. A fiatalok hosszú hónapokig gyakorolják a koreográfiát annak érdekében, hogy az előadásra minden tökéletes legyen.

Az intézmény igazgatója Galkóné Szabó Mária elmondta, hogy azért is szereti az ilyen eseményeket, mert szinte mindig nagyon jó hangulat alakul ki rajtuk.

„Természetesen minden osztály készült csoportos jelmezzel, hiszen mindig úgy tartottuk, hogy ennek közösségformáló ereje is van. A közös próbák, a szülőkkel együtt készítik a jelmezeket egy kis beszélgetés közepette. Most az alsós farsang lesz. Ők mindig meglepetés, mert aranyosak, mindig újat találnak ki” - fogalmazott Galkóné Szabó Mária, az Újváros Téri Általános Iskola igazgatója.

Ahogyan azt megszokhattuk, az ehhez hasonló karneválokon itt is színesebbnél színesebb maskarákat öltöttek az osztályok. Voltak pálcika emberek, manók, tündérek, bábok és sok más érdekesség. Miután az osztályok bemutatták produkcióikat, a zsűri elvonult meghozni a döntést a helyezések sorsáról. Addig, hogy a közönség ne maradjon programok nélkül, a második osztályos Hamkó Ákos énekelt közismert dalokat.

„Nagyon jó volt. Jól éreztem magam, gondolom a közönség is” - mondta Hamkó Ákos, az Újváros Téri Általános Iskola tanulója.

A diákok mindent megtettek annak érdekében, hogy színes jelmezeikkel elűzzék végre a telet. Bár a meteorológia a következő napokra még nem jósol szép időt, reméljük, hamarosan megérkezik a már régóta várt igazi tavasz.


578_0_t 578_1_t 578_2_t 578_3_t
578_4_t 578_5_t 578_6_t 578_7_t
578_8_t
Vissza