Kosárlabda mérkőzés (képgalériával)2018. február 9. (péntek) 19:00 - Sportnews/6576_0_300.jpgDiákolimpiai fordulót tartottak a III. korcsoportos lányoknak a Vasvár Úti Általános Iskola tornatermében. A megmérettetésen a Bolyky Tamás Általános Iskola és a házigazdák együttese szerepelt. Érdekesség, hogy a játékosok mindannyian egy egyesülethez tartoznak, így most az egyébként csapattársak ütköztek meg egymással.

Ismét kosárlabda pattogástól volt hangos a Vasvár Úti Általános Iskola tornaterme, hiszen itt rendezték meg a diákolimpiai küzdelmek aktuális fordulóját. A mérkőzésen a város két csapata mérte össze erejét. A vasvárosok kihasználva technikai és fizikai fölényüket, már az első percekben magukhoz ragadták a kezdeményezést. A diákolimpiai szabályrendszer szerint, ha a két csapat között kialakul a negyven pontos különbség, akkor le kell fújni a mérkőzést. Ezt a játékvezetők meg is tették, amikor eljött az idő.

„Gyakorlatilag a Bolyky-s kislányok 2007-2008-as születésűek, míg a Vasváros diáklányok 2005-2006-ban születtek. Többük nemzeti és nemzetközi tábort látott, esetleg korosztályos megyei válogatott volt. Úgy gondolom, hogy ez a különbség teljesen reális a két csapat között” - mondta Száva Csaba, kosárlabda edző.

Jacsó Tünde, a Vasvár Úti Általános Iskola testnevelője elmondta, hogy az ő csapata régebb óta kosárlabdázik, így az előzmények alapján várható volt az ekkora mértékű különbség. Kifejtette, hogy nagyon ügyesek a lányok, ám egyesülve tudnak igazán kimagasló teljesítményt nyújtani.

„Érdekessége a mérkőzésnek, hogy ezek a lányok együtt edzenek. Most egymás ellen kellett játszaniuk. Nem szerették volna ezt a mérkőzést, volt aki azt mondta, hogy nem játszik a csapattársai ellen. Ez a kiírás, tehát ezt kell csinálni, így elfogadták” - nyilatkozta Jacsó Tünde, a Vasvár Úti Általános Iskola testnevelője.

A lányok holnap már bajnoki forduló keretében egy csapatként küzdenek meg az ellenfelekkel. Akkor a DVTK-ÉLKSK Ózdot, a Beszterce KK Bolyky-t, a Salgótarjáni KI Fekete Sasokat és a Fürge Gyík DSE-t láthatjuk a Vasvár Úti Általános Iskola tornatermében.


576_0_t 576_1_t 576_2_t 576_3_t
576_4_t 576_5_t 576_6_t 576_7_t
576_8_t
Vissza