„Itt a Farsang” (képgalériával)2018. február 9. (péntek) 19:00 - Városnews/6573_0_300.jpgMegkezdődött a farsangi mulatozás időszaka Ózdon. A Béke Telepi Óvodák Újváros Téri Tagintézményében is nagy hagyománya van a jeles alkalomnak. A jelmezes télűzés mellett nem maradhatott el az ilyenkor szokásos farsangi fánk sem.

Jelmezes felvonulással kezdték a napot az Újváros téri óvodások. A díszes menetet a Mazsola csoport vezette, a többiek pedig folyamatosan csatlakoztak hozzájuk. A csoportok énekszóval és különböző hangkeltő eszközökkel próbálták elűzni a telet. A felvonulás megalapozta a vidám hangulatot, és persze jó alkalmat nyújtott arra is, hogy a gyerekek megcsodálhassák egymás jelmezét.

„Hagyomány, hogy reggel nyolctól fél kilencig itt vannak a szülők és nagymamák, akik fényképeznek. Minden csoport műsort ad, és utána megkezdődik a hagyományos virsli evés, ami a reggelink. Délelőtt a kilenc csoport felvonul, és jelenleg a Mazsola csoport ad egy kerek műsort a nyolc csoport gyermekeinek” - mondta Binder-Pap Gabriella, az Újváros Téri Óvoda intézményvezetője.

A kisfiúk legszívesebben mesebeli akcióhősök bőrébe bújtak, a lányok körében pedig a továbbra is a hercegnő, a tündér és a királylány ruha volt a legnépszerűbb. Mindemellett sok egyedi jelmezzel is találkozhattunk, amely az anyukák keze munkáját dicsérte. Ez a nap azért is különleges a gyerekek számára, mert ilyenkor nemcsak ők, hanem a óvónénik és a dadusok is jelmezt öltenek, így téve még teljesebbé, családiasabbá az ünnep hangulatát.

„Felelevenítettük a régi farsangi hagyományokat. Néztünk télűző meséket. Együtt a gyerekekkel feldíszítettük a csoportszobákat és a folyosókat, valamint jelmezeket és készítettünk, amit a mai farsang alkalmával fel is vettünk” - nyilatkozta Taliánné Vanka Mónika, a Mazsola csoport óvónője.

A gyerekek nagyon várták már ezt a napot. Ötletességből és kreativitásból ezúttal sem volt hiány.

„Vámpírnak öltöztem. Jól érzem az oviban magam, és már nagyon várom a farsangot. Azt akarom, hogy elűzzük a hideget és azt szeretném, hogy nyár legyen, hogy sokat tudjak biciklizni és sokat csupaszkodjak” - mondta Juhász Bence Zoltán.

Még a konyhán is más volt a hangulat ezen a napon, hiszen a szakácsnők is kedvet kaptak a maskarához. Az óvoda vezetősége nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a jeles ünnepek kapcsán alkalomhoz illő ételek kerüljenek a kicsik tányérjára. Farsangi jellegzetesség a fánk, így most ezzel a finomsággal kedveskedtek a gyerekeknek.


573_0_t 573_1_t 573_2_t 573_3_t
573_4_t 573_5_t 573_6_t 573_7_t
573_8_t 573_9_t 573_10_t 573_11_t
573_12_t 573_13_t 573_14_t 573_15_t
573_16_t
Vissza