Rendkívüli döntések (képgalériával)2018. február 8. (csütörtök) 19:00 - Önkormányzatnews/6572_0_300.jpgAz Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság tagjairól és az Ózdinvest Kft. ügyvezetői posztjáról is határoztak ma a döntéshozók a Városháza nagy tanácstermében. Most csupán ez a két napirend került terítékre, amelyeket zárt ajtók mögött vitattak meg a képviselő-testület tagjai.

Rendkívüli ülésen, zárt ajtók mögött döntött ma délután a képviselő-testület az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság választott és póttagjairól. A jelölteket dr. Almási Csaba jegyző terjesztette a testület elé, aki elmondta, hogy korábban egyeztetett a politikai pártok vezetőivel, frakcióvezetőivel és városunk polgármesterével is. Ezeken a megbeszéléseken a jelöltek ellen nem érkezett semmilyen kifogás vagy észrevétel, így őket  javasolta a poszt betöltésére.

„Három tagból áll az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság. Három ügyvéd fogja alkotni ezt a bizottságot, két férfi és egy hölgy. Emellett van kettő darab póttag, ők mind a ketten hölgyek. Ezt a képviselő-testületnek kell megválasztani. Az O.E.V.B. személyére a javaslatot a jegyző teszi meg. Erről a javaslatról az ülésen vitát a választási törvény szerint nem lehet nyitni, módosító javaslatot nem lehet tenni, ezt egy szavazással mind az öt személyt minősített többséggel kell, hogy megszavazza a képviselő-testület” - mondta dr. Almási Csaba, jegyző.

A rendkívüli ülés másik témája az Ózdinvest Kft. ügyvezetőjének megválasztása volt. A képviselő-testület élve opcionális jogával, saját maga nevezte ki a vezetőt az intézmény élére.

„Az Ózdinvest Kft. ügyvezetői állásáról döntött ma a képviselő-testület. A 2017. évben kiírt pályázat sikertelen volt, azonban a képviselő-testületnek, mint a tulajdonjog gyakorlójának megvan az a lehetősége, hogy kinevezéssel is választhasson ügyvezetőt. Így a korábbi ügyvezetőt, dr. Tóth Andreát választotta meg a cég élére egy éves megbízatással. A következő egy évben bizonyíthatja rátermettségét és azt, hogy sikeresen tudja a céget vezetni. Én ezúton is sok sikert kívánok neki a munkájához” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A választással kapcsolatban a jövő héten érkeznek meg az értesítő levelek. Ezt minden a névjegyzékben szereplő, nagykorú, cselekvőképes személy megkapja. Aki esetleg mégsem azt a jegyzőnél, a helyi választási irodában kérheti ki.


572_0_t 572_1_t 572_2_t 572_3_t
572_4_t
Vissza