Kóbor ebek (képgalériával)2018. február 8. (csütörtök) 19:00 - Városnews/6570_0_300.jpgMegnövekedett a kóbor kutyák száma városunkban. A napokban a legnagyobb közösségi portálon több panasz is felmerült a városban szaladgáló négylábúakkal kapcsolatban. A felelőtlen gazdák miatt telt ház van az ebtelepen, de az illetékesek mindent megtesznek a probléma megoldása érdekében.

A napokban megnövekedett a kóbor ebek száma Ózd központi területein. Ezek az állatok nem csak gazdáik hanyagsága miatt kerülnek az utcára. Sokan kiteszik megunt kedvenceiket, aztán vagy befogadja őket valaki, vagy magukra maradva tengetik életüket. Városunk lakói pedig félnek tőlük, hiszen akár falkába verődve kutatnak élelem után a boltok környékén. Ezen próbálnak segíteni az ebrendészet munkatársai, akik bár nehezen, de begyűjtik a bolyongó négylábúakat, majd az Állategészségügyi Telepre szállítják őket. A szökevényekről naponta több bejelentés érkezik, de itt minden kennelnek van már ideiglenes lakója. A legtöbb kutya jelöletlenül kerül be ide, annak ellenére, hogy már kötelező az állatok elektronikus megjelölése.

„Tudomásul kell venni, hogy az ózdi gyepmesteri telep jelenleg több, mint 120 százalékos telítettséggel üzemel. Állatvédőink folyamatosan viszik el a kutyákat, próbálják elhelyezni őket, de sajnos vannak időszakok, amikor nem sikerül utolérni az igényeket. Ilyenkor próbáljuk ezeket a renitens eseteket előrehozni, néhány napon belül kiérkezni a helyszínre. Kérem a lakosság türelmét, mert igen komoly munka az, hogy innen egy-egy kutya kikerüljön” - nyilatkozta Szíjjártó Gábor, az ÓVI Állategészségügyi Telep gyepmestere.

Bár az állatok elaltatásával felszabadulna néhány hely, de Ózdon ez nem opció. Az Állategészségügyi Telep munkatársai ezt a lehetőséget elfogadhatatlannak tartják, és semmilyen körülmények közt nem tennének ilyet. A legtöbb kóbor kutyát a város peremterületein lehet megfigyelni, de a városközpontban is gyakran előfordulnak.

„Egy adott területen a kóbor állatok, kutyák számát általában a terület jellegzetessége az ami meghatározza. Tehát ha megfelelő búvóhelyet találnak maguknak, vagy helytelenül kirakott szemétkupacokból élelemhez jutnak, azokon a területeken biztos, hogy magas lesz a kóbor állatok száma. A másik fontos dolog az a felelős állattartási magatartás” - fogalmazott Restás Alexandra, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény foglalkoztatási és szervezési csoportvezetője.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény és az ebtelep munkatársai arra kérik a lakosságot, hogy aki kóbor állatot lát a Városi Rendészet ügyeleti elérhetőségén, vagyis a +36-30-281-73-21-es telefonszámon jelezze feléjük.


570_0_t 570_1_t 570_2_t 570_3_t
570_4_t

 

Vissza