Tíz év (képgalériával)2018. február 6. (kedd) 19:00 - Kultúranews/6562_0_300.jpg„Egy évtized plakátokon” címmel nyílt kiállítás az Olvasó Kisgalériájában. A tárlat az intézmény valamennyi rendezvényének szóróanyagából állt össze, teljesen a kezdetektől a mai napig. Számos plakáton megjelenik az ÓMI Zenés Színház neve, hiszen rengeteg műsort adtak elő az elmúlt tíz évben. A összegyűjtött hirdetményeket március 2-ig lehet megtekinteni.

Tíz év plakátjai egy helyen. Az ÓMI Olvasó Kisgalériájában nyílt kiállítás az elmúlt esztendők hirdetőlapjaiból. A programon az Ózdi Gyöngyvirág Néptánc Egyesület fiataljai után a kulturális intézmény igazgatója, Pappné Szalka Magdolna köszöntötte az érdeklődőket. Beszédében visszaemlékezett az épület múltjára és a megannyi rendezvényre, kiemelte, hogy érzelmek nélkül nehéz végigtekinteni a kiállított plakátokon.

„Az elmúlt tíz év alatt oly sok megújuláson esett át ez a ház. Annak idején azt mondtuk, hogy egy csodálatos menyasszonyt kaptunk. Hiszen a rekonstrukció kiválóan sikerült, ugyanakkor teljesen üres tereink voltak. Nekünk, illetve a kedves partnereinknek kellett ezt tartalommal megtölteni. Érzelmi töltöttség nélkül nem lehet szólni róla. Mi nagyon-nagyon örülünk, hogy pincétől a padlásig, infrastrukturálisan, a térségnek is az egyik büszkesége ez a kulturális központ” - mondta Pappné Szalka Magdolna, az Ózdi Művelődési Intézmények igazgatója.

A rendezvényen a közönség az ÓMI Zenés Színház egyik tagjának, Rási Zorkának az énekével hangolódhatott rá a kiállításra. A plakátokon sok helyen megjelenik a társulat neve. Nem véletlen, hiszen a Béri László által vezetett csoport szinte egyidős a tárlat anyagával.

„Fantasztikus, hogy mennyi előadás volt, és azt mind megtöltöttük tartalommal, és mi is ebben részesek voltunk. A mögöttem lévő plakátokon is látszik, hány előadásunk volt. Számos produkció és jobbnál jobb. Azt hiszem, hogy Ózdnak ez egy borzasztó nagy értéke. Egyrészt maga az épület, másrészt ahogy itt dolgoznak, harmadrészt pedig amilyen műsorok készülnek, illetve amilyen műsorokat hoznak ide” - fogalmazott Béri László, az ÓMI Zenés Színház rendezője, művészeti vezetője.

A rendezvényen az Ózdi Néptánc Egyesület is szórakoztatta a közönséget, ami után az érdeklődők közelebbről is megszemlélhették a tárlat anyagát. Közel 100 kisebb és nagyobb hirdetőlap mesél az elmúlt évekről. A kiállítást március 2-ig lehet megtekinti az Olvasó Kisgalériájában.


562_0_t 562_1_t 562_2_t 562_3_t
562_4_t 562_5_t 562_6_t 562_7_t
562_8_t 562_9_t 562_10_t 562_11_t
562_12_t 562_13_t 562_14_t
Vissza