Sáros útszakasz (képgalériával)2018. február 6. (kedd) 19:00 - Városnews/6561_0_300.jpgEgy, már két éve felbontott út miatt panaszkodnak a Kazinczy Ferenc utcában élők és azok, akik nap, mint nap arra járnak. A svájci hozzájárulással kicserélt ivóvíz-vezetékrendszer lefektetése után ebben az utcában nem állították helyre aszfaltozással az utat, csupán földet és homokot szórtak a gödrökbe, emiatt állandóan sárral kell küzdeniük ez erre elhaladóknak.

A Kazinczy Ferenc utca egy szakaszán amerre csak nézünk, mindenhol sár és gödrök vannak. Az itt élők elmondása szerint ez azóta van így, mióta az ivóvíz-hálózat felújítása miatt felbontották az aszfaltot, illetve az ÉRV Zrt. itt lévő telephelyét is rendbe hozták. Az útszakasz felületén több egybefüggő kátyú is van, ezeket időről időre földdel, homokkal temetik be a vízmű munkatársai, azonban ez a helyiek szerint nem megoldás a problémára. Egy hölgy ezzel a panasszal érkezett az Ózdi Városi Televízió szerkesztőségébe, felvállalva a szószóló szerepét.

„Az utat feltúrták. Jó, meg kell csinálni a csatornázást elismerem, de amikor feltúrják, utána, ha befejezték, akkor legalább egy kis felújítást neki. Nem is az, hogy tökéletes aszfalt legyen, mert az nem lesz itt sohase, de legalább kinézzen valahogy, meg lehessen közlekedni. Úgy gyalogosan, ahogy kocsival” - mondta Kulcsárné Kövesi Edit.

Elmondása szerint sokan a kórház felé is erre mennek, azt gondolván, hogy így lerövidíthetik az utat. Azonban az autósok még rosszabbul is járhatnak, mert a csúszós, sáros úton közlekedni balesetveszélyes is lehet. Ahogyan fogalmazott, többször is próbáltak beszélni a vízmű munkatársaival a probléma megoldása érdekében, azonban a válasz annyi volt, hogy kerüljék el ezt az útszakaszt, menjenek másik irányba. Az üggyel kapcsolatban megkerestük az ÉRV Zrt.-t is, akik a következő közleménnyel reagáltak az esetre.

„Az ivóvízhálózat rekonstrukciója során ebben az utcában az egykori munkaterület ismételt garanciális helyreállítása vált szükségessé. Az ÉRV Zrt., mint Ózd város ivóvíz-hálózatának üzemeltetője, írásban tájékoztatja a terület mielőbbi helyreállításának szükségességéről az önkormányzatot, mint a terület tulajdonosát. Az érintett útszakasz végleges helyreállításáig a terület elkerítése megtörtént. Az útfelület ismételt garanciális helyreállítását a kivitelező az időjárási viszonyok függvényében tudja elvégezni” - áll az ÉRV Zrt. közleményében.

Mióta a városi televízió stábja legutóbb a helyszínen járt, nemcsak a felújítás alatt álló területet, de a sáros útszakasz egy részét is elkerítették. Az ÉRV Zrt. a helyiek türelmét kéri a probléma elhárításáig.


561_0_t 561_1_t 561_2_t 561_3_t
561_4_t 561_5_t 561_6_t 561_7_t
Vissza