Időszaki kiállítás (képgalériával)2018. február 6. (kedd) 19:00 - Kultúranews/6560_0_300.jpgAz időszaki Beatles-kiállítás záróeseményére várták az érdeklődőket az Ózdi Muzeális Gyűjteménybe. A rendezvény fő programja a karaoke-verseny volt, ahol egy háromtagú zsűri pontozással értékelte a gyerekek produkcióját. A nyertesek értékes ajándéktárgyakat, belépőjegyeket és oklevelet kaptak.

Immár két hónapja látogathatták az időszaki Beatles-kiállítást az érdeklődők az Ózdi Muzeális Gyűjteményben. Ennek záró rendezvényén telt ház előtt mutathatták meg tudásukat azok a gyerekek, akik Beatles-dalok eléneklésére vállalkoztak. Az eseményt Oláh Zsolt megbízott intézményvezető és Peterdi Gábor, az Egri Road Beatles Múzeum igazgatója nyitotta meg, akik elmesélték, hogyan indult az együttműködés.

„Peterdi Gábort a Beatles-múzeum kapcsán ismertem meg, valamint Egerből is. Amikor oda jártam főiskolára, akkor volt lehetőségem dolgozni a Beatles-múzeumnak egy dokumentumfilm erejéig, és ott ismerkedtünk meg. Mondhatom, hogy azóta tartjuk is a kapcsolatot, és hát bennem felmerült ez a lehetőség, Ő pedig igent mondott rá, és kaptunk egy ilyen gyönyörű kiállítást két hónap erejéig” - nyilatkozta Oláh Zsolt, az Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark megbízott intézményvezetője.

A két hónap alatt több százan látogatták meg a tárlatot, közülük sokan iskolások voltak. A Muzeális Gyűjtemény dolgozói múzeumpedagógiai foglalkozásokat is szerveztek a kiállítás köré, illetve sokan kifejezetten ezért tértek be az épületbe. Amikor Oláh Zsolt részéről felmerült az ötlet, hogy Ózdon is be lehetne rendezni egy termet a zenekar plakátjaival, relikviáival, Peterdi Gábor nem tétlenkedett sokáig.

„Mondtam neki, hogy annyi minden van még otthon, hogy valószínűleg abból összejönne még egy komoly tárlat. És amit itt látunk, az igazából az, ami otthon van. Ez sem teljesen igaz, mert otthon is van még mindig, tehát ahogy mondtam, ez valamilyen szinten hülyeség és betegség, de azokat a dolgokat hoztuk el, amik azért egy szép tárlatot tudnak mutatni, egy kellemes sétát lehet itt tenni a Beatles-tárgyak között, de nyilván a legnagyobb, a húzó dolgok, azok Egerben vannak” - mondta Peterdi Gábor, az Egri Road Beatles Múzeum igazgatója.

A jelenlévők legnagyobb meglepetésére egy Liverpool mellől származó hölgy is felkereste a múzeumot a rendezvényen. Ő kifejezetten a Beatles és a verseny miatt jött, hiszen hatalmas rajongója az együttesnek.

„1956-ban születtem, a Beatles-korszak alatt nőttem fel. Már akkor is hatalmas rajongó voltam, nagyon szeretem a zenekart most is, és ez itt egy csodálatos kiállítás” - fogalmazott Elizabeth Compton.

A köszöntők után kezdődhetett az igazi megmérettetés, amikor a gyerekek Beatles-dalokat énekeltek, a háromtagú zsűri pedig teljesítményük alapján pontozta produkciójukat. Volt, aki egyedül voltak, akik párban vagy trióban énekelték el az együttes valamelyik dalát.

Az Újváros téri és a Vasvár Úti Általános Iskolából érkező 11 diák közül a Farkas Péter Barnabás, Peterdi Gábor és Pamlényiné Lőkös Emőke alkotta zsűri, Tóth Hanna Dórát állította a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, a második helyezett Balázs Adrienn és Berta Fanni duója, míg a bronzérmes Marczibányi Anna és Rási Zorka párosa lett. A nyertesek okleveleket, belépőjegyeket kaptak az Egri Road Beatles Múzeumba, valamint az intézmény által felajánlott ajándéktárgyakkal is gazdagabbak lettek közel negyvenezer forint értékben. A rendezvényt Maczó József produkciója zárta.


560_0_t 560_1_t 560_2_t 560_3_t
560_4_t 560_5_t 560_6_t 560_7_t
560_8_t 560_9_t 560_10_t 560_11_t
560_12_t 560_13_t 560_14_t 560_15_t
560_16_t 560_17_t
Vissza