Színes tárlat (képgalériával)2018. február 5. (hétfő) 19:00 - Kultúranews/6559_0_300.jpgA Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola Erkel Ferenc ózdi tagintézmény képzőművészeti szakkör diákjainak munkáiból nyílt kiállítás az Olvasóban. Az intézményben két éve működik ez a szakág, ahol a tanulók közelebbről megismerkedhetnek a rajzolás és festés rejtelmeivel. A tárlatot az elmúlt fél év színes és változatos munkáiból válogatták össze.

A képzőművészeti tanszakot két évvel ezelőtt indította el a zeneiskola, hiszen sok gyermeket érdekel a rajzolás és festés. A kiállítást Boros Géza, az ózdi tagintézmény igazgatója nyitotta meg. Beszédében köszönetet mondott az Ózdi Művelődési Intézmény vezetőjének, hogy közreműködésükkel létrejöhetett ez a tárlat. Ezt követően Csikai Sándor fuvola játékát hallgathatták meg az érdeklődők.

A fiatalok oktatását Fogta Béla kezdte el, de idővel Tuzáné Gál Gabriella adta át nekik tudását. A pedagógus büszke diákjai munkáira és arra, hogy nagy érdeklődéssel figyelnek az óráin.

„A félév során nagyon jól teljesítettek a diákok, és szerintem színvonalas munkákat készítettek. Mindegyik gyerek igyekezett odatenni magát, hogy az alkotások szépek legyenek, és ha esetleg nem fejezett be egyik órán egy rajzot, akkor azt a másik órán azt folytatta, hogy tényleg színvonalas munkát adjon ki a kezéből. Úgy gondolom minden gyermek jó képességű, jó kézügyességű, a kicsik és a nagyok között is” - mondta Tuzáné Gál Gabriella, pedagógus.

A tárlaton az elmúlt félév 18 diákjának legszínvonalasabb alkotásait tekinthették meg az érdeklődők. A kiállítás anyaga vizsgának számít ezen a szakon. Jelenleg körülbelül 80 diák jár képzőművészeti oktatásra a tagintézménybe. A fiatalok is elégedettek az alkotásaikkal. Molnár Noéminek a rajzolás már a mindennapjai részévé vált.

„Hogyha szomorú vagyok, akkor megnyugtat és kicsit kikapcsol a rajzolás. Nem a rossz dolgokra gondolok. Nagyon szeretem a színeket, és mindig egy újabb álom válik valóra, ha a színeket egy rajzon és ábrázolhatom” - nyilatkozta Molnár Noémi.

A kiállítás szorosan kapcsolódott a Kultúrházak Éjjel-Nappal című országos rendezvénysorozathoz. A tárlatot február 16-ig lehet megtekinteni az Olvasó emeletei folyosóján.


559_0_t 559_1_t 559_2_t 559_3_t
559_4_t 559_5_t 559_6_t 559_7_t
559_8_t 559_9_t 559_10_t 559_11_t
Vissza