Elismert sportolók (képgalériával)2018. február 4. (vasárnap) 15:45 - Városnews/6557_0_300.jpgHuszonegy kategóriában, negyvennyolc serleget osztottak ki a IV. Városi Sportgálán, az Olvasóban. Idén a legtöbb elismerést az ÓAM-Ózdi KC csapatai, játékosai és szakmai stábja vihette haza. A rendezvénynek ezúttal is voltak sztárvendégei. Urbán Flórián 40-szeres magyar válogatott labdarúgó, valamint Kis Gergő és Mutina Ágnes Európa-bajnok úszók is elfogadták a meghívást az eseményre, sőt még a díjak átadásában is segédkeztek.

A 2017-es ózdi sportéletet bemutató gálát a Besenyei Lilla-Schulcz Gergő páros táncbemutatója nyitotta. Ezután városunk alpolgármestere, Farkas Péter Barnabás köszöntötte a meghívottakat. Beszédében felelevenítette azokat az időket, amikor a sportélet még csak kibontakozóban volt Ózdon, majd azt is, amikor az itteni sportolók már a közeli Sajón is rendszeresen végeztek sporttevékenységet.

„Az 1900-as évek elején önszervező módon, Angliából hozott labdával megalakult a focicsapat. A munkások futballoztak, egyszerűen azért, hogy együtt töltsék az időt és jól érezzék magukat. Majd ezt követően kicsit nagyobb ugrással az időben, az 1930-as években történt egy nagyon érdekes dolog. Állami szinten elkezdték szorgalmazni a cserkész élet ifjúságra gyakorolt hatását kifejteni, különösen a Rimamurány-Salgótarjáni Vasmű Rt. iskoláiban. Így történt ez Ózdon is. Megalakították a 22-es ózdi cserkészcsapatot, majd nem sokkal később az 57-es vas cserkészcsapatot” - mondta Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

Ezt követően a városi sportéletről dr. Kósné Dargai Rita, az Oktatási, Kulturális és Sportbizottság elnöke szólt elismerően, amelyet a 2017-es sporteredményeket összefoglaló kisfilm egészített ki.

Az első serlegeket Ózd legsportosabb iskoláinak, a Bolyky Tamás Általános Iskola és a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium vezetői és testnevelői vehették át. A „Jó tanuló, Jó sportoló” általános iskolások közül Koós Réka, Bárdos Bálint, Bényei Balázs és Budai Fruzsina, a középiskolásoknál Miklós Márk, Zákányi Panna és Horváth Fanni részesült elismerésben. A legjobb utánpótlás korúak egyéni sportágban Gyöngyösi Bianka, Terebesi Adrián és Dúl Ádám, csapatsportágban pedig Farkas Bence, Bárdos Míra és Szabó Martin lettek. Ezután következtek a legjobb csapatok. Díjazásban részesült a II. korcsoportos „B”kategóriás leány tornacsapat az Újváros Téri Általános Iskolából, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club és az ÓAM-Ózdi KC felnőtt és ifjúsági csapata.

A legjobb felnőtt sportolónak egyéni sportágban Ihász Veronika, Molnár Csaba és Kovács István ”Pityikusz”, csapatsportágban pedig Nyeste Balázs, Gasková Réka és Bóta Ervin bizonyult. A legjobb küzdősportoló a felnőtteknél Besztercei Rajmund, míg az utánpótlás korosztályban Morvai Martin. A fogyatékkal élő sportolóknál Kulcsár József részesült elismerésben. Legjobb edzőnek Szakál Györgyöt, Fekete Józsefet és Pintér Lászlót választották. A legjobb szakosztályvezetők id. Gyuricska István, Fodor Emese és Marosréti Ervin.

A technikai sportok kapcsán díjazásban részesült Riskó Dániel és ifjabb, illetve idősebb Nedecki László. A közönségdíjat Kovács Attila valamint a Besenyei Lilla-Schulcz Gergő páros vihette haza. A médiadíjat ebben az évben Frölich Tamás kapta.

Az Ózd Város Sportjáért járó díjakat Fehér Jánosnak és Kosik Gyulának ítélték oda. Különdíjban részesült Wenzel Péter, Tassonyi Ferenc és Szurdoki István. A polgármesteri díjat Vanczák Attila érdemelte ki, de alpolgármesteri díjat kapott az Erica C. Dance School - Run PBC nevű formációja és Stréer Tamás is. Janiczak Dávid városunk polgármestere gratulált a nyerteseknek. Beszédében kifejtette, hogy az ilyen összejöveteleken látszik igazán, hogy mekkora az ózdi sportélet, és mennyi területen nyújtanak kimagasló teljesítményt sportolóink.

„Bármire képes bármelyikünk, amennyiben kellőképpen oda teszi magát. Megfelelő felkészültséggel, fegyelemmel és kitartással bármit elérhetünk. Itt ma olyan nagyszerű embereket ünneplünk, akik eredményekkel is bizonyítják azt, hogy sikerült az életükben elérni a céljaikat. Bízom abban, hogy Ózd város hírnevének gyarapításáért és azért, hogy sportolóink minél nagyobb népszerűségre és hírnévre tegyenek szert, és eredményeket érjenek el saját sportágukban, még több díjat tudnak majd bezsebelni a jövőben. Hiszen keményen megküzdenek érte minden esztendőben” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A rendezvényen idén is színvonalas produkciókat láthattak a megjelentek. A Besenyei Lilla-Schulcz Gergő páros mellett a II. korcsoportos tornászlányok bemutatója és az Ózdi Városi Televízió munkatársának, Bóta Nórának zenei produkciója szórakoztatta a megjelenteket. A IV. Városi Sportgálára sztárvendégek is elfogadták a meghívást. Mutina Ágnes és Kis Gergő Európa-bajnok úszók, valamint Urbán Flórián 40-szeres válogatott labdarúgó emelték az est fényét jelenlétükkel, emellett a díjak átadásában is segédkeztek. A hagyományokhoz híven a program most is sportbállal zárult.

Video az alábbi linken a díjazottakról:

https://www.youtube.com/watch?v=JZzhDhuqXnQ


Képek forrása: Palotai István

557_0_t 557_1_t 557_2_t 557_3_t
557_4_t 557_5_t 557_6_t 557_7_t
557_8_t 557_9_t 557_10_t 557_11_t
557_12_t 557_13_t 557_14_t 557_15_t
557_16_t 557_17_t 557_18_t 557_19_t
557_20_t 557_21_t 557_22_t 557_23_t
557_24_t 557_25_t 557_26_t 557_27_t
557_28_t 557_29_t 557_30_t 557_31_t
557_32_t 557_33_tVissza