Újabb fejlesztés (képgalériával)2018. február 2. (péntek) 19:00 - Városnews/6554_0_300.jpgÚj gépjárművel bővült a szociális alapellátás étkeztetési területe Ózdon. A zárt rakterű – közel nyolc millió forint értékű – új furgon egy 16 éves kisteherautót vált ki a szolgálatból. A fejlesztésre a forrást városunk önkormányzatának egy sikeres pályázata biztosította a Területi Operatív Program keretében.

Hétfőn a gyermekorvosi ügyelet gazdagodott új autóval, csütörtökön délután pedig a szociális ellátás étkeztetési területe bővült egy Opel Vivaróval. A fejlesztésnek nagyon nagy jelentősége van az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény mindennapi feladatellátásában, hiszen naponta 250 – főként idős ember számára hordják ki az ebédet. A szintén nullkilométeres kishaszonjármű Érdről érkezett városunkba.

„A Területi Operatív Program keretében meghirdetett pályázati lehetőség nyújtott segítséget az önkormányzatnak abban, hogy egy új furgont vásároljunk a szociális intézményünknek, közel 8 millió forint az értéke annak az autónak, amely mögöttem látható, és innentől kezdve az ebédszállítást fogja biztosítani a városunkban megfelelő körülmények közt” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

Az intézmény hétfőtől-péntekig négy gépjárművel hordja folyamatosan az ebédet. Az zárt rakterű furgon a szociális és gyermekjóléti feladatellátás zavartalan működéséhez járul hozzá városunkban.

„Naponta ez az autó több mint 80 adag ebédet visz ki az időseknek, illetve az arra rászorulóknak a lakásukra. Az előző autó nagyon elavult, 15-16 éves autó volt. Ezek az autók havi szinten nagyjából 2000 km-t tesznek meg. A városban történő folyamatos megállás, elindulás által igen nagy strapának vannak kitéve. Gyakran elromlott, rengetegbe került a javítási költség. Nagyon örültünk, hogy sikerült pályázat útján ehhez az autóhoz hozzájutni” - mondta Egyed Gréta, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény megbízott igazgatója.

A próbakör most sem maradt el. Janiczak Dávid, ezúttal Egyed Gréta társaságában tesztelte le az autópark legújabb darabját. A slusszkulcsot Tóth Sándor a fenntartó intézmény egyik gépjárművezetője vette át városunk polgármesterétől.


554_0_t 554_1_t 554_2_t 554_3_t
554_4_t 554_5_t 554_6_t 554_7_t
554_8_t
Vissza