Úszó sikerek (képgalériával)2018. február 2. (péntek) 19:00 - Sportnews/6551_0_300.jpgA Fiedler Ottó Sport Egyesület öt úszója vett részt Szombathelyen a II. Savária Kupán. A fiatal tehetségek ezúttal olyan versenyszámokban is próbára tették tudásukat, amelyekben korábban nem. A különítmény szinte minden tagja éremmel a nyakában térhetett haza a megmérettetésről.

A Fiedler Ottó Sport Egyesület tagjai sikeresen kezdték meg a szezont a téli pihenő után. December 18. és január 8. között háromhetes pihenőt tartottak, hogy mindenkinek legyen ideje regenerálódni. Azóta viszont gőzerővel dolgoznak a céljaik elérésén. Jól mutatja ezt a legutóbbi versenyük is. Edzőjük Kis Gergő elmondta, hogy természetesen mindig tapasztal olyan dolgokat, amelyeken lehet javítani, de úgy véli a sok befektetett munkának később meg lesz az eredménye.

„A felkészülés negyedik hetében vagyunk. Az előző héten Szombathelyen voltunk a II. Savária Kupa versenyen, ahová öt versenyzővel utaztunk el. Jelenleg a felkészülés zajlik. Nagyon kemény edzések vannak, gyűjtjük a kilométereket nyárig. Nem szeretném elkiabálni, de a március 10-11 és március 28-30-i versenyekre fogunk készülni. Arra próbálom a gyerekeket is sarkallni, hogy egy olyan versenyen fogunk részt venni, ahol Magyarország legjobb női, illetve férfi sportolói fognak részt venni” - mondta Kis Gergő, a Fiedler Ottó Sport Egyesület edzője.

A gyerekek egytől egyig élvezték a versenyt, hisz ezeken a napokon tudják megmutatni, hogy mennyit fejlődnek a napi kétszeri edzések alatt. Elmondták, hogy igen kimerítő a felkészülési időszak, de tudják, hogy megéri a ráfordított energia.

„Életemben most úsztam először 1500 méter gyorsat, tehát elég nehéz volt leúszni. Hála az Istennek sikerült. Ezután jött a 200 vegyes, ami ugye már megszokott számom, azt könnyebb volt leúszni. Végül nyertem két aranyérmet” - nyilatkozta Czene Réka, a Fiedler Ottó Sport Egyesület úszója.

Az úszóink tehát legközelebb márciusban teszik próbára erejüket egy olyan versenyen, ahol az ország legjobb utánpótláskorú versenyzői szállnak vízbe. Addig is nap nap után végzik a dolgukat és szelik a vizet, hogy a későbbiekben is rengeteg éremmel gazdagodhassanak.


551_0_t 551_1_t 551_2_t 551_3_t
551_4_t
Vissza