Nemes ügy (képgalériával)2018. február 1. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/6549_0_300.jpgFutásával segíti egy ózdi lány a daganatos és súlyosan beteg gyerekek táboroztatását. Ihász Veronika 2018-ban is körbefutja a Balatont, de idén nem csak magáért szeretné teljesíteni az embert próbáló távot. A fiatal hölgy nemrég csatlakozott a Bátor Tábor Alapítvány Élménykülönítmény elnevezésű sportközösségéhez. Céljuk, hogy olyan fiatalokon segítsenek, akik nem élhetnek teljes életet a mindennapokban. Vera elképzeléseit városunk lakói is támogathatják.

Ihász Veronika már több éve a város futóéletének egyik legkiemelkedőbb alakja. A közelmúltban is számos versenyen állt rajtvonalhoz, és szinte minden alkalommal felállhatott a dobogó valamely fokára. Az egyik legnagyobb kihívást mégis a XI. NN Ultrabalaton elnevezésű sportprogram jelentette számára, amikor egyedül futotta körbe a 220 kilométeres távot. 2018 májusában újra rajthoz áll ezen a versenyen, de ezúttal nem csak magáért fut. Az ózdi lány a napokban csatlakozott a Bátor Tábor Alapítvány Élménykülönítmény elnevezésű sportközösséghez.

„Mikor mi ezt elkezdtük, azt gondoltuk, Magyarországon ez még nem fog működni, de nagyon jó tapasztalataink voltak. Volt ötven nagyon lelkes futónk annak idején, és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ma már több száz futóval állunk rajthoz évről-évre. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy májusban az Ultrabalatonon lesz egy futónk Ózdról, aki az egész Balatont egymaga körbefutja: Ihász Veronika, úgyhogy nagyon fogunk neki az önkénteseinkkel szurkolni ott is és itt az irodában is” - mondta Tóth Kata, a Bátor Tábor Alapítvány adományszervezési igazgatója.

A szervezet tagjai maratoni és félmaratoni futásokon, úszó- és kerékpárversenyeken indulnak. Embert próbáló teljesítményükkel az olyan fiatalok ügyére szeretnénk felhívni a környezetünkben élők figyelmét, akik nem élhetnek teljes életet. Vera idén a daganatos és krónikus beteg gyerekek táboroztatásáért szeretné körbefutni a Balatont. Az akció keretében jelképes örökbefogadásra kínálja a táv minden egyes kilométerét. Van, aki városunkból is kiáll az ügy mellett.

Jakab Krisztina már régóta baráti kapcsolatot ápol Verával. A lány tavaly megtett útját is végigkísérte, és most is támogatja elképzeléseit.

„Amikor éjszaka felébredtem, akkor is a netet néztem, hogy hol tart Vera, és a kísérőjével is kapcsolatban voltam. Végig követtem, nagyon jó időeredménnyel futotta körbe akkor a Balatont. Azt is tudom, hogy mire vállalkozott, és hogy mire vállalkozik az idén is ezzel a futással. Nagyon nagy teljesítménynek tartom azt, hogyha valaki egy ekkora távot képes egyedül, ráadásul jókedvvel, mosolyogva végigcsinálni. Ha valaki mögött egy ilyen motiváció áll, hogy azért futok, hogy segítsek, akkor azt gondolom, hogy e mögé a dolog mellé, oda kell állni mindenkinek, aki segíthet ebben” - fogalmazott Jakab Krisztina.

Most Ózd lakói is segíthetik, akár egy kávé vagy egy mozijegy árával a fiatal lány törekvéseit, ehhez nem kell mást tenniük, mint felmenni az Élménykülönítmény internetes oldalára, kijelölni a „Támogass” fület, majd Vera profiljára kattintva választani a megadott lehetőségek közül. Az alapítványt ezenkívül más módon is lehet segíteni. Például február 11-ig várják nyári táborukra az önkéntesek jelentkezését.


549_0_t 549_1_t 549_2_t 549_3_t
549_4_t 549_5_t 549_6_t 549_7_t
Vissza