Beatles tanóra (képgalériával)2018. február 1. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/6548_0_300.jpgRendhagyó angolórán vehettek részt a SZIKSZI-s diákok a Muzeális Gyűjteményben. A tanulók egy interaktív angol nyelvű foglalkozáson tanulhattak a Beatles együttes múltjáról, és megtekinthették az Egri Road Beatles Múzeum gyűjteményét is.

Decemberben telt házzal nyitotta meg kapuit az Ózdi Muzeális Gyűjtemény Beatles kiállítása. A tárlat anyaga az Egri Road Beatles Múzeum gyűjteményéből áll össze, és felvonultatja az egykor gombafejűeknek is nevezett zenekar időtlen népszerűségének apró mozaik darabjait. Ennek keretében a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium 10. C osztályának tanulói egy rendhagyó angolórán vehettek rész.

„Az egyszerű dalszövegek által a diákok is könnyen gyakorolhatják az angol nyelvet, illetve ezzel a múzeumpedagógia foglalkozással népszerűsíteni tudjuk ezt az igényes zenét a fiatalok körében” - mondta Bartók Gábor, tárlatvezető.

A diákok betekintést nyerhettek a világhírű The Beatles együttes életútjába a kezdetektől. Puchreiner Gábor pedagógus tartott angolul előadást Molnár Luca prezentációja alapján. Ebből megtudhatták miként alakult az együttes, milyen mérföldkövek voltak a banda életében, és milyen tragikus vége lett ennek az ikonikus csapatnak. Ezt követően a tanulók a legendás énekesek egyik legnépszerűbb remekművét is meghallgathatták gitárkísérettel.

„A Beatles zenekar nagy hatással volt a pop zenére és szinte mindenre. Remélem, hogy a gyerekek már hallottak róluk. Annak ellenére, hogy milyen rövid ideig működtek, hatalmas hatással voltak a zenére. Bízom benne, hogy kicsit a popkultúráról és az angolszász zene kultúrájáról kicsit többet tudunk nyújtani nekik ezáltal” - nyilatkozta Puchreiner Gábor, a SZIKSZI pedagógusa.

A zenei kitérő után feltárult a kiállító terem ajtaja, és a diákok szemügyre vehették a tárlatot. A fiataloknak nagyon tetszett a különleges múzeumpedagógiai foglalkozás.

„Nagyon jó volt ez az angolóra, mert különleges volt. Jó ötletnek tartottam, mert jobban megismerhettük a Beatles-t” - fogalmazott Száva Boglárka.

Az Ózdi Muzeális Gyűjtemény a holnapi nappal lezárja az időszaki kiállítást. Azok akik még nem tekintették meg a tárlatot, pénteken még megtehetik. A szervezők 15 órától különböző programokkal várják az érdeklődőket.


548_0_t 548_1_t 548_2_t 548_3_t
548_4_t 548_5_t 548_6_t 548_7_t
548_8_t 548_9_t 548_10_t 548_11_t
Vissza