Speciális aszfalt (képgalériával)2018. február 1. (csütörtök) 19:00 - Városnews/6547_0_300.jpgMa több szakaszon is aszfaltoztak a Magyar Közút Nonprofit Kft. munkatársai. Kátyúmentesítés zajlott többek között a cipói körforgalomban, valamint a Vasvár úton is. Ez csak ideiglenes megoldás, nyárra a körforgalom meleg aszfalttal történő teljes javítását ígérték.

A cipói körforgalom felé haladó sofőrök közlekedését számos kátyú nehezítette. Ha ugyanis az egyiket kikerülték, a másikba már belementek. Ezek nemcsak az autók futóművére nézve károsak, de balesetveszélyesek is, akár defektet is okozhatnak. A gödrök kialakulásában óriási szerepet játszik a hideg, csapadékos időjárás, ugyanis ha a jég kikezdi az aszfaltot, az erózió során a tél végére a legkisebb hibákból is hatalmas átmérőjű lyukak alakulhatnak ki. Ez a terület, illetve a Vasvár út is a Magyar Közút Nonprofit Kft. kezelésében áll, tegnap stábunk megkereste a céget a problémával kapcsolatban. Azt a tájékoztatást adták, hogy ma speciális aszfalttal kijavítják az úthibákat. Ez meg is történt, a munkát a körforgalomnál kezdték.

Az útjavítás idejére a forgalmat néhányszor megállították, míg a munkagépek az érintett területen tartózkodtak. Az autósok közben kifejtették nézetüket a kátyúkkal kapcsolatban.

„Sok a kátyú. Jó lenne, ha kijavítanák rendesen” - mondta Veják Noémi.

„Őszintén megvalljam? Már ideje, hogy befejezzék őket” - nyilatkozta Molnár László.

Másoknak ettől kissé határozottabb véleményük van a problémáról.

„Ki kell menni Svédországba vagy Kanadába, meg kell nézni. Hatszor ilyen fagy van, az út olyan, mint a patyolat. Nálunk meg lekövezik, eltelik egy hét, kezdhetik elölről. Tehát itt valami nagyon nagy probléma van, magával az anyaggal. Ugyanakkor fizetjük az adót ugye a benzinben, és olyan utakon járunk, hogy inkább hadd ne mondjam. Szétesik az új autó az ember alatt, két hét alatt szétesik alóla” - fogalmazott Kiss László.

A Közút munkatársai egyébként kétnaponta ellenőrzik a 25-ös főutat, így a burkolat állapotáról folyamatosan van információjuk. Ezen a télen egy tonna speciális kötőanyagú aszfalt felhasználásával több alkalommal is kátyúzták az utat, ezek azonban nem tekinthetőek végleges javításoknak. A körforgalmat a nyári üzemeltetési időszakban, az aszfaltkeverő telepek beindítása után, meleg aszfalt alkalmazásával fogják leburkolni.


547_0_t 547_1_t 547_2_t 547_3_t
547_4_t 547_5_t 547_6_t 547_7_t
547_8_t 547_9_t
Vissza