Elhagyott jármű (képgalériával)2018. január 30. (kedd) 19:00 - Városnews/6542_0_300.jpgMa elszállították a Nemzetőr útról a már tizenkét éve a parkoló sarkában álló lakókocsit. Ózdon egyébként nem egyedülálló az elhagyott, rendszám nélküli járművek látványa. A Városi Rendészet munkatársai tavaly több mint negyven alkalommal intézkedtek ilyen esetekben.

Az elmúlt időszakban az itt élőktől több bejelentés is érkezett a Városi Rendészethez, hiszen számukra ez több bosszúságot is okozott. A városképet is rontotta, a helyet is foglalta, sőt még balesetveszélyes is volt. Tengely Lászlóné a Nemzetőr út 13. szám alatt lakik, azt mondja nem hitte el, amikor szembetalálkozott a trélerrel, amely a lakókocsit szállította.

„A tulajdonost azt nem ismertem, de lángossütő pavilon volt. A piacon árultak. Hát legalább tíz éve, hogy itt állt. Mondjuk engem nem zavart, de most már elvitték” - nyilatkozta Tengely Lászlóné.

A Városi Rendészet munkatársai többször is igyekeztek felkutatni az üzembentartó személyét, de ez nem vezetett eredményre. Információink szerint a tulajdonos külföldön tartózkodik. Az illetékesek már tegnap megkísérelték eltávolíttatni az egykor szebb napokat látott lángossütőt, de akadályokba ütköztek. A kocsi kereke teljesen lapos volt, a vonóhorog környéke is el volt korrodálódva, valamint a jármű hatósági jelzéssel és útvonal engedéllyel sem rendelkezett, így ma városunk egyik autómentő cége működött közre a folyamatban. A rendészet több felszólító levelet is kiküldött már az Ózd egyéb területein található elhagyott autók tulajdonosainak.

„Az elmúlt időszakban 43 esetben intézkedtek a kollégák hatósági jelzés nélküli gépjárművek ügyében. Több-kevesebb sikerrel megoldódott a probléma. Intézkedés után a tulajdonos, vagy üzembentartó elszállíttatta a gépjárművet, más esetekben pedig területhasználati engedélyt igényeltek az önkormányzattól. Jelen esetben tulajdonos hiánya miatt ezt a lakókocsit el kell szállítani, ezt az 1.75-ös Kpm. rendelet, valamint egy önkormányzati rendelet engedi meg nekünk” - mondta Kovács Imre, az Ózd Városi Rendészet megbízott rendészetvezető-helyettese.

Tavaly februárban egy felháborodott férfi az egyik Vasvár úti lakótömb mögötti parkolóban, az egyik régóta ott álló autót kihúzta az út közepére, így adva hangot nem tetszésének. Ezzel akkor célt ért, így a kocsi azóta a Városüzemeltető Intézmény udvarán áll, ahová egyébként a most érintett járművet is szállították. A közterület használati díj egyébként egy hónapra váltható meg, amely személyautó esetében húszezer forint. Aki nem tesz eleget az efféle kötelezettségeknek, az akár százötvenezer forint pénzbírsággal is sújtható.


542_0_t 542_1_t 542_2_t 542_3_t
542_4_t 542_5_t 542_6_t 542_7_t
542_8_t
Vissza