Fűtés nélkül (képgalériával)2018. január 30. (kedd) 19:00 - Városnews/6541_0_300.jpgIsmét egy lyukas vezeték miatt kellett hibaelhárítási munkálatokat végeznie az Ózdi Távhő Kft. munkatársainak. Ezúttal a Lehet vezér és Szent István út sarkánál szivárgott a víz a rendszerből. A délutáni órákban egy munkagép és a cég több dolgozója is azon dolgozott, hogy képesek legyenek visszaállítani a szolgáltatást.

Nem először gyűlik meg a baja idén a lyukas vezetékekkel az Ózdi Távhő Kft. munkatársainak. Legutóbb a Bolyki főút 33. szám mögött található aknában sérült meg egy 200 milliméter széles vezeték. A szakemberek akkor megoldották a problémát, ám ma ismét hasonló meghibásodással találták szembe magukat. A környéken élők már reggel érzékelték a problémát.

„Reggel arra ébredtünk fel, hogy nincsen meleg és nem tudtuk, hogy mi baj van. Sajnos az egész városrészen, tehát az Árpád vezér és a Géza útról is hallottuk, hogy ott sincs meleg. Utána lejöttünk mert láttuk, hogy itt nézik azt, hogy hol van törés. Megállapították, hogy tönkrement a vezeték” - nyilatkozta Lukács Tibor.

A Lehel és a Szent István út találkozásához kiérkező szakemberek szerint az érintett vezetékek valamikor a 70-es évek közepén lettek beüzemelve. A rajtuk található szigetelés az idők során magába szívta a vizet, ezzel még inkább hozzájárulva annak kilyukadásához. Halász Sándor, az Ózdi Távhő Kft. ügyvezetője elmondta, hogy már hajnalban érzékelték a hibát, ugyanis a fűtőerőműben megmutatkozott, hogy valahol szivárog a rendszer.

„Azt saccolom, hogy olyan 4-5 óra körül kész leszünk. Akkor, ha minden rendben vissza tudjuk állítani a szolgáltatást. A déli ág vége működik, mert az északi ágon van egy átkötő szakaszunk, így ott nincsen fennakadás. Az iskolánál még nincs fűtés, és ezen a szakaszon a telephelyünkig” - mondta Halász Sándor, az Ózdi Távhő Kft. ügyvezetője.

A tervek szerint a meghibásodást most ideiglenesen fogják befoltozni. A gödröt is szabadon hagyják, hogy később egy hosszabb szakaszon tudják lecserélni egyben az elhasználódott vezetéket. Az érintett házban élők számára természetesen biztosítják a  zavartalan közlekedést, amit gyaloghíddal oldanak meg.


541_0_t 541_1_t 541_2_t 541_3_t
541_4_t 541_5_t
Vissza