Nyílt nap (képgalériával)2018. január 30. (kedd) 19:00 - Sportnews/6539_0_300.jpgNyílt napra várták az érdeklődőket az Erica C. Dance School táncosai. Az Olvasó színháztermében megrendezett eseményen kicsik és nagyok is megmutatták tudásukat, a közönség több versenykoreográfiát is láthatott. A már hagyománynak számító programon a tánciskola Little One formációja nyerte a párbajt.

Ismét megrendezte az Erica C. Dance School hagyományos nyílt napját az Olvasóban. A 2017/2018-as tanév első félévének záró eseményén teljesen megtelt a színházterem, mire a táncosok felléptek a színpadra. A nyitókép után Szaka Attila lépett színpadra. Elmondta, hogy az iskola növendékei számos versenyről aranyérmekkel tértek haza, volt olyan megmérettetés, ahol egyszerre ötöt is szereztek.

„Sikerült erre a napra összesítenem a versenyeredményeinket, ami a 2017-es versenyévadot jelentette. Ha a számok tükrében gondolkodunk, akkor hat különböző táncversenyen vettünk részt, ebből nyilván az Európa-bajnokságunk volt a legmagasabb színvonalú és a legkomolyabb érmekkel ellátott. Hat különböző versenyen hat különböző zsűri, huszonöt aranyérem, öt ezüstérem, három bronzérem és öt különdíj, amivel a tavalyi évben gazdagítottuk a gyűjteményünket” - mondta Zsámbokiné Vadas Szilvia, az ECDS Ózd iskolavezetője.

A nyílt napon a versenyeken táncolt koreográfiákat is láthatták a nézők. Az egy-egy formáció által előadott mozdulatsorok hatalmas fizikai erőnlétet követeltek. A fellépők között több generáció is képviseltette magát, a legfiatalabb táncos öt, míg a legidősebb negyvenhat éves volt.

„A kisgyerekekkel a legkönnyebb. Tehát ez az öt és nyolc éves közötti korosztály azok, akikkel nagyon könnyű foglalkozni, hiszen ők még picik, nagyon formálhatóak. Azt gondolom, hogy a kamaszokkal a legnehezebb, hiszen nekik akkor már van konkrét elképzelésük, konkrét meglátásuk a dolgokról, és ők nem mindig fogadják el azt, amit a tanárok szeretnének nekik jó szándékkal mondani, de azt gondolom, hogy igazából minden gyerekkel meg lehet találni a közös hangot” - nyilatkozta Gyenes Bettina, az ECDS Ózd tánctanára.

A rendezvény második részében a már hagyománnyá vált párbajt láthatta a közönség, amelyen a tánciskola formációi egymás ellen küzdöttek. A döntőbírók a nézők voltak. A verseny győztese az Erica C. Dance School legfiatalabb tagjaiból álló csoport, a Little One lett, amelynek felkészítő tanára Demeter Dorottya volt.


539_0_t 539_1_t 539_2_t 539_3_t
539_4_t 539_5_t 539_6_t 539_7_t
539_8_t 539_9_t 539_10_t 539_11_t
Vissza