Városi szóbeszéd2018. január 26. (péntek) 19:00 - Sportnews/6532_0_300.jpgAz utóbbi időkben számos olyan szóbeszéd kering a városban, amelynek a témája az Ózdi Football Club körül zajló történések. A közvéleményt érintő kérdésekről és az egyesületet érintő pletykákról a klub elnöke Gál László adott tájékoztatást. Kiderült, hogy vannak olyan ügyek, amelyeknek van valóságalapja.

Az elmúlt hetekben aki egy kicsit is figyeli az ózdi labdarúgás alakulását, biztos hogy találkozott különböző focival kapcsolatos hírekkel. Az egyik leginkább szóban forgó téma Urbán Flórián és Váczi Zoltán helyzete a klubnál. Gál László megerősítette, hogy előbbi a tárgyalások alapján valóban máshol folytatja munkáját, ugyanis vezetőedzői állásajánlatot kapott Sopronban. Váczi Zoltán ottjártunkkor éppen a székházban tartózkodott, így személyesen számolt be az utóbbi időszakról.

„Hát itt voltam, tartottam egy pár edzést, és felmértem a gyerekeknek a tudását. Az elnökkel összeállítottunk egy olyan három éves koncepciót, amit mindenki meg akar csinálni. Akkor fog kiderülni, hogy mit ért ez a munka. Persze be kell építeni őket a felnőtt csapatba, és remélem, hogy ez az én munkámat fogja igazolni” - nyilatkozta Váczi Zoltán, egyéni képző, Ózdi Football Club.

Egy másik sokak által vitatott kérdés, azoknak a szakembereknek a további ténykedése a klubnál, akik korábban sok éven keresztül a helyi utánpótlás nevelés gerincét képezték. Gál László elmondta, hogy szeretnék a jelenlegi edzőgárdát támogatva olyan fiatal edzőket szerződtetni a jövőben, akik az idősebbektől tanulva lehetnek egyre inkább jó trénerek.

„Egyedül egyetlen egy ember jelentette be eddig nálam személyesen, hogy el kívánja hagyni az egyesületet. Ő Török Richárd, aki bejött és azt mondta, hogy nem kívánja folytatni az utánpótlás edzői ténykedését. A másik két úriember Munkácsi Tamás és Budai Tamás. Ők jelezték, hogy szeretnének velem beszélni, ám eddig ez a találkozó még nem jött létre” - mondta Gál László, az Ózdi Football Club elnöke.

Az utánpótlás körüli helyzet mellett természetesen a felnőtt csapatnál történő változásokról is kérdeztük az elnököt. Elmondta, hogy Budovinszky Krisztián már az őszi idény vége előtt jelezte, hogy máshol folytatja. Rajta kívül Kis Róbert és Ponczók Csaba neve merült fel, ám velük ezután folytatnak tárgyalásokat a jövőt illetően. A klub vezetése úgy látja, hogy meglehet a megyei I. osztályú bajnoki cím, így ennek szellemében dolgoznak az átigazolási időszakban. A témával szerdán este fél nyolctól az Ózdi Városi Televízió Aréna című magazinja bővebben foglalkozik.

Vissza