Felkészülési torna (képgalériával)2018. január 23. (kedd) 19:00 - Sportnews/6516_0_300.jpgBellér László emlékére rendezett felkészülési kézilabda tornát az ÓAM-Ózdi KC. Az előző hetek menetrendjétől eltérően, most nem csak utánpótlás korú, hanem felnőtt együttesek is összecsaptak a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A fiataloknál a Kecskeméti Sportiskola, míg a felnőtteknél a Mezőkövesd végzett az első helyen.

Már reggel 8 órakor kezdetét vette a küzdelem a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A Bellér László emlékére szervezett tornán a serdülő korosztályban a házigazda ÓAM-Ózdi KC mellett a Kazincbarcika, az SBS Eger, valamint a Kecskeméti Sportiskola csapata képviseltette magát.

„Egy nagyon jó sorozatot tudunk, vagy tudtunk a mai nappal zárni, hiszen az U12-es, az U14-es és a serdülő korosztály számára rendeztünk különféle emléktornákat. Ez abból a szempontból is jó, mert nekik az esztendő első hónapjában nincsenek mérkőzéseik az országos gyermekbajnokságban. Február legvégén, illetve márciusban folytatódik a tavaszi szezon” - mondta Marosréti Ervin, az ÓAM-Ózdi KC ügyvezetője.

A felnőttek mezőnyében három NB1/B-s alakulat csapott össze a felkészülési tornán. Az ÓAM-Ózdi KC-n kívül, a Debrecen és a Mezőkövesd képviseltette magát. Itt igen kiélezett küzdelmet láthattak a kilátogató nézők, hisz estére kiderült, hogy körbeverés történt, így csak a gólarány döntött a helyezések sorsáról. A torna névadójának fia pozitívan értékelte a rendezvényt.

„Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy ennyi ember emlékszik vissza még mindig édesapámra. Egy nagy álmom teljesült azzal, hogy ez a torna létrejött. Örülök, hogy ennyi csapat elfogadta a meghívást, és olyan messziről is, mint Kecskemét eljöttek hozzánk. Remélem, hogy ezzel hagyományt teremtünk, és minden évben sikerül megszervezni egy ilyen nagyszabásút, vagy még nagyobbat” - fogalmazott ifj. Bellér László.

Estére a csapatok megfáradtan sorakoztak fel az eredményhirdetéshez. A serdülőknél a Kecskeméti Sportiskola csapata hódította el az elsőséget három győzelmük révén, ám a nagy távolság miatt az eredményhirdetést már nem tudták megvárni. Második az SBS Eger csapata lett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Kazincbarcika állhatott föl. A nap elején a középiskolai írásbeli felvételi miatt rendkívül tartalékosan felálló ÓAM-Ózdi KC teljesítménye pedig a negyedik helyre volt elég. A felnőtteknél jobb gólaránnyal a Mezőkövesd végzett az első helyen, a második a hazai ÓAM-Ózdi KC, míg harmadik a Debrecen lett.


516_0_t 516_1_t 516_2_t 516_3_t
516_4_t 516_5_t 516_6_t 516_7_t
516_8_t 516_9_t 516_10_t 516_11_t
516_12_t 516_13_t
Vissza