Közösségépítő program (képgalériával)2018. január 22. (hétfő) 19:00 - Egyháznews/6515_0_300.jpgFalusi hangulatú disznóvására várták a híveket az Ózdi Görögkatolikus Parókián. A több mint két mázsás állatot Hangonyból szállították a feldolgozás helyszínére. Amíg az udvaron és a konyhában a különböző ízes étkek elkészítésével foglalatoskodtak, a közösségi térben ügyességi játékokkal szórakoztatták magukat a kicsik és a nagyok.

Nagy volt a sürgés-forgás szombat reggel a Görögkatolikus Parókián. Bodnár Dániel parókus elmondta, hogy korábban más településeken is rendszeresen szervezett disznótorosokat, és kíváncsi volt, hogy ebben a városi környezetben mennyire lehet megmozgatni az embereket egy ilyen közösségépítő programmal.

„Az előző esztendőben nagyon nagy sikere volt a programnak, egész nap érkeztek az egyházközség tagjai és ismerősei, így idén egyértelmű volt, hogy megismételjük az összejövetelt. Most rövidebb volt az idő, hiszen hamarabb fog kezdődni a nagyböjti időszak, így rögtön január elején a mai szombati napon elkezdtük a disznónak a feldolgozását. Az egyházközség tagjai, ismerősei, barátai vannak jelen, akik aktívan részt vesznek, ahogy láthatjuk itt a mögöttünk zajló munkálatokban is. A disznót mi szúrjuk, mi vágjuk, mi főzzük meg, és ezt fogjuk a mai nap folyamán elfogyasztani közösen” - mondta Bodnár Dániel, parókus.

Az egyházközség tagjai szép számmal képviseltették magukat a programon. Elmondták, hogy arra is jók az ilyen rendezvények, hogy találkozhassanak a régi ismerőkkel.

„Egy jó közösségkovácsoló rendezvény, az emberek itt megismerik és segítik egymást. Jó a társaság, jól érezzük magunkat és jól telik a nap” - fogalmazott Geszterédi Miklós.

A jelenlévők egy része az udvaron és a konyhában tüsténkedett, míg mások a közösségi térben töltötték az időt. Ott különböző ügyességi feladatokon keresztül tesztelhették rátermettségüket. A napot vacsorával és játékos vetekedővel zárták az egybegyűltek.


515_0_t 515_1_t 515_2_t
Vissza