Művészi kettősség (képgalériával)2018. január 22. (hétfő) 19:00 - Kultúranews/6514_0_300.jpgTelt házas érdeklődés kísérte Huszár Boglárka festmény- és fotókiállításának megnyitóját a Civil Házban. A tárlat az „Ecset és objektív” címet viseli és része a Magyar Kultúra Napi rendezvénysorozatnak. Az Ózdi Alkotók és Befogadók Csoport szervezőmunkájának köszönhetően február 9-ig gyönyörködhetnek az érdeklődők a művekben.

Teljesen megtelt érdeklődőkkel a Civil Ház nagyterme vasárnap délután Huszár Boglárka kiállításának megnyitója alkalmából. A fiatal festő- és fotóművész munkásságának válogatott darabjait hozta el a helyi közönségnek. Szurasenkó Dániel és Balázs Adrienn zenei közreműködése után, Pémerné Kassakürti Ágnes az Ózdi Alkotó és Befogadó Csoport virtuális közösségének vezetője szólt az egybegyűltekhez, majd Pappné Szalka Magdolna az Ózdi Művelődési Intézmények igazgatója nyitotta meg a kiállítást, méltatva az alkotó tehetségét és művei érzelemgazdagságát.

„Itt e teremben diadalmaskodnak a fotók és a festmények. Öröm rájuk nézni, elmerengeni rajtuk, elmélyülni bennük, fényt hoznak a lelkünkbe” - fogalmazott Pappné Szalka Magdolna, az Ózdi Művelődési Intézmények igazgatója.

A győri születésű Huszár Boglárka, rég óta Budapesten él, és előszeretettel örökíti meg alkotásain a főváros hangulatát. A szűk kis utcák, a jellegzetes épületek, a hömpölygő Duna, s annak hídjai gyakran megihletik őt. Másik kedvenc témája a portré, fotóin és festményein is visszaköszönnek a megörökített arcok. Arlói születésű férje révén került kapcsolatba a mi vidékünkkel, s az itteni táj szépsége szintén rabul ejtette a sokoldalú alkotót.

„Imádom ezt a tájat, az Arlói-tavat különösképpen. A mai hajnalt is ott kezdtem, mert esett a hó, és akkor nekem ki kell mennem. Van egy külön albumom, ami az itteni bolyongásokról szól, ezt egyre szélesebb körben osztják meg a rokonok és a barátok, így talált meg engem Kassakürti Ági is, és azóta Ő előszeretettel hirdeti az én munkáimat” - mondta Huszár Boglárka, festő- és fotóművész.

Huszár Boglárka jeles képviselője több művészeti ágnak. Először a festészettel kötelezte el magát, majd később beleszeretett a fotózásba is. Ez a kettősség jellemi művészetét, hiszen a klasszikus és a modern stílusjegyek egyaránt fellelhetőek a munkáin.

„A fotóinak a színe, a festményeinek a színvilága és az a lelki finomság, ahogyan Ő hozzá nyúl a dolgokhoz, az ami engem nagyon-nagyon megérint” - nyilatkozta Pémerné Kassakürti Ágnes, az Ózdi Alkotók és Befogadók Csoport vezetője.

A megnyitót követően az érdeklődők megtekintették a tárlat anyagát. A közel 50 darab fotó és festmény egy különleges látásmóddal bíró, részletekbe menően igényes alkotó művészetébe engednek betekintést. A kiállítás február 9-ig látogatható.


514_0_t 514_1_t 514_2_t 514_3_t
514_4_t 514_5_t 514_6_t 514_7_t
514_8_t 514_9_t
Vissza