Ökumenikus imahét2018. január 19. (péntek) 19:00 - Egyháznews/6510_0_300.jpgÖkumenikus imahétre várják városunk lelkipásztorai gyülekezeteik tagjait jövő héten. Hétfőtől szombatig minden nap másik templomban rendezik meg az istentiszteleteket amelyeknek lényege, hogy a különböző felekezetek papjai más egyházak templomaiban prédikálnak. Így a hívők megismerhetik egymás vallási szertartásait, tájékozódhatnak arról, hogy miként zajlik egy-egy istentisztelet a görögkatolikusoknál, vagy a reformátusoknál.

Hétfőn a Bolyoki Római Katolikus Templomban Lezákné Hajdu Enikő református lelkipásztor, kedden a Sajóvárkonyi Református Templomban Bodnár Dániel görögkatolikus parókus, szerdán a Görögkatolikus Templomban Tóth Melinda Anna evangélikus lelkész, csütörtökön a Református Templomban Szőke Gábor római katolikus plébános, pénteken az Evangélikus templomban Mischinger Ferenc római katolikus plébános, szombaton pedig az Ív úti római katolikus templomban Bartha Beáta református lelkipásztor celebrálja a misét. Minden alkalom délután fél 5-kor kezdődik.

„Nem az a lényeg, hogy akkor most én pünkösdi vagyok, vagy református, evangélikus, görög vagy római katolikus, hanem az, hogy ugyanazon egy Istenhez haladunk mindannyian más-más utakon. Ezen az egy héten pedig megtapasztaljuk azt az egységet és azt az erőt, hogy az az egy Isten hány és hány embert tud összehívni és összegyűjteni. Hiszen egy, ami nagyon közös, az pedig az imádság. És az imádság nyelvén éljük meg a krisztusi egységet” - fogalmazott Szőke Gábor, plébános.

Vissza