Gazdag programkínálat2018. január 19. (péntek) 19:00 - Kultúranews/6508_0_300.jpgGazdag programkínálatból választhatnak városunk lakói a Magyar Kultúra Napján. Az Ózdi Művelődési Intézmények több egysége is bekapcsolódik a szervezésbe, így különböző helyszínen zajlanak majd a rendezvények. Kiállítások, kitüntető díjak átadása, koncert és múzeumi programok is színesítik a kínlatot.

Városunkban ezen a héten szerdán a Szép Szó Irodalmi Kör szavalóversenyével vette kezdetét a Magyar Kultúra Napi programsorozat, 21-én vasárnap pedig az Ózdi Alkotók és Befogadók Csoportja által szervezett festmény és fotókiállítással folytatódik a Civil Házban. Január 22-én délután hatodik alkalommal nyílik meg az Olvasó folyosótárlata dr. Kósné Dargai Rita területi képviselő köszöntő beszédével, ezt követően pedig kiderül, hogy idén kik kapják meg a két kitüntető díjat, a művelődésért járó aktív alkotói, illetve mecenatúra kategóriában.

„Egyelőre még titok fedi, hogy kik kapják meg a Demes Ferenc által elkészített alkotást a magot. Ezt a díjat az ÓMI Igazgatótanácsa alapította, és Ő is adományozza majd. Az ünnepi köszöntésre is sor kerül, Farkas Péter Barnabás alpolgármester mond köszöntőt, majd pedig a szokásos ünnepi műsor következik. Vadkerti Imréről van szó, aki nem először jár Ózdon, most nem egyedül érkezik, hanem két zenész barátjával” - mondta Pappné Szalka Magdolna, az Ózdi Művelődési Intézmények igazgatója.

Az Ózdi Muzeális Gyűjtemény sem marad ki a Kultúra Napi előkészületekből. Programkínálatuk része, hogy hétfőn ingyen tekinthetik meg az ide betérők az intézmény állandó kiállításait, legyen szó néprajzról, munkáséletmódról,  gyártörténetről vagy éppen a helyi sportéleti emlékeiről.

„23-án kedden 14 órától lesz egy archív filmklubunk, 25-én csütörtökön pedig 16 óra 30 perctől pedig a „Múltidéző” történelmi klubunk következő rendezvényét tartjuk, ahol Kovács Béla helytörténész fog a szentsimoni templom titkairól fog beszélni nekünk” - nyilatkozta Oláh Zsolt, az Ózdi Muzeális Gyűjtemény megbízott intézményvezetője.

Az Ózdi Muzeális Gyűjteménybe hétfőn ellátogatók ingyenesen tekinthetik meg a Beatles együttest bemutató időszaki kiállítást is. A tárlat egyébként február 2-án zárja be kapuit, akkor retro bulira invitálják majd a közönséget.

Vissza