Átszervezés, tagcsere, fejlesztés (képgalériával)2018. január 18. (csütörtök) 19:00 - Önkormányzatnews/6505_0_300.jpgMegszűnik a Startprogram Iroda, módosul néhány autóbuszjárat menetrendje, pályázatot nyújt be az önkormányzat a Marosi István Városi Sportcsarnok felújítására - egyebek mellett ezek a kérdések kerültek napirendre a képviselő-testület mai ülésén.

Március 1-jével megszűnik a Startprogram Iroda, mint az önkormányzat különálló szervezeti egysége. Az eddig ott dolgozókat az Ózdi Városüzemeltető Intézménynél foglalkoztatják a jövőben. Tóth Pál képviselő felvetésére az is elhangzott, a jelenlegi létszámot figyelembe véve 19 főt érint a változás. A startmunka és egyéb városüzemeltetéssel kapcsolatos közfoglalkoztatási pályázatokat idén már az ÓVI nyújtja be, feloldódott ugyanis az a kényszer, amihez az önkormányzat igazodott néhány évvel ezelőtt, az önálló szervezeti egység létrehozásával. Vitális István képviselő a részletesebben kidolgozott előterjesztést hiányolta, úgy fogalmazott, hogy most formális döntés születik a megszüntetésről, a lényeg pedig később kerül napirendre. Dr. Almási Csaba jegyző elmondta: minden fontos kérdés szerepel az anyagban, Janiczak Dávid polgármester pedig azt hangsúlyozta, hogy nem történik nagy változás.

„Megkapják azokat az eszközöket, amelyek a Startprogram Irodánál vannak. Az Ózdi Városüzemeltető Intézménynél így kialakuló osztály vezetéséért ugyanaz a Kupai Dávid lesz a felelős, aki eddig a Startprogram Irodát vezette, csak intézményesített helyre kerülnek papíron, egy intézmény alá fognak tartozni. Az intézményen belül sokkal könnyebben meg fogják majd oldani az esetleges munkaerő- és eszköz átcsoportosításokat, attól függően, mikor milyen városi feladathoz, milyen eszköz szükséges” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

Változik néhány autóbuszjárat menetrendje február elsejétől. A módosítások lakossági igények alapján lépnek életbe, a legfontosabb kérést is figyelembe véve, hogy a műszakváltások időpontjához kapcsolódó járatok lehetőleg az Autóbusz-állomás érintésével közlekedjenek. A módosítás, járatösszevonás érinti a 20-as, a 21-es, a 12K, a 4-es és 74-es vonal egy-egy járatát. Az ózdi közlekedés költségei becslések szerint így évi 1,8 millió forinttal csökkennek, a viteldíjak nem változnak.

Visszahívja a képviselő-testület az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. Felügyelő Bizottsági tagságából Arany Géza László képviselőt, helyette nyolc igen szavazattal Kiss Sándor MSZP-s képviselő került a bizottságba. Mivel az utóbbi időszakban nem vett részt az Ózd közbiztonságáért Alapítvány munkájában Csalavári József, oda helyette kuratóriumi tagnak Sztrakay István Norbertet választották.

Hozzájárult a képviselő-testület ahhoz, hogy az önkormányzat ismét pályázatot nyújtson be a Magyar Kézilabda Szövetséghez, tornacsarnok felújítási programja keretében, a Marosi István Városi Sportcsarnok fejlesztésére, amely az öltözők, az edzőterem felújítását és a rehabilitációs szoba kialakítását tartalmazza, több mint 14 millió forint értékben. Képviselői kérdésre elhangzott az is, hogy a rehabilitáció a tető hőszigetelését is érinti.


505_0_t 505_1_t 505_2_t 505_3_t
505_4_t 505_5_t 505_6_t 505_7_t
505_8_t 505_9_t 505_10_t 505_11_t
505_12_t 505_13_t 505_14_t 505_15_t
505_16_t
Vissza