Elfogadott javaslatok (képgalériával)2018. január 17. (szerda) 19:00 - Önkormányzatnews/6497_0_300.jpgA Startprogram Irodát érintő változásokról, a Marosi István Városi Sportcsarnok pályázati úton történő felújításáról és alapítványok támogatásáról is tanácskozott Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága. Hét, a testület, valamint egy, a bizottság hatáskörébe tartozó napirendről tárgyaltak.

Idén először ült össze az önkormányzat Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága, amely nyolc napirendi pontot vitatott meg Tartó Lajos elnökletével. Először a Startprogram Irodát érintő változások kerültek napirendre. 2015-ben a jogszabályi változások miatt csak önkormányzatok pályázhattak start közfoglalkoztatásra, ezért az akkori VSI intézményből a feladatellátáshoz szükséges személyek átcsoportosításával létrehozták a Startprogram Irodát. Most ismét változott a jogszabályi környezet, így cégek is pályázhatnak.

„Annak idején a Startprogram Irodát kényszerűségből hoztuk létre, mert olyan pályázatok voltak kiírva, amelyekre csak az pályázhatott, tehát sem az önkormányzat, sem a Városüzemeltető Intézmény nem pályázhatott. Most viszont változtak ezek a kiírások, tehát most már pályázhat az ÓVI is, és ezért hoztuk azt a döntést, hogy beolvasztjuk a Startprogram Irodát a Városüzemeltető Intézménybe” - mondta Tartó Lajos, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke.

A folytatásban szó esett Ózd Város Önkormányzata és az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. közötti szerződés módosításáról. A 20-as helyi járat érintené az Indítót, valamint a csökkent utasforgalom miatt három busz helyett kettő oldaná meg a munkások szállítását a reggeli órákban, szombaton pedig kettő helyett egy. Így a költségek várhatóan 1,8 millió forinttal csökkennének. Az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. Felügyelő Bizottságában személyi változás lesz. Az előterjesztés szerint Kiss Sándor kerül be a tagok közé. Az ülésen megvitatták a Marosi István Városi Sportcsarnok pályázati úton történő felújításának részleteit is.

„A Magyar Kézilabda Szövetség ismételten kiírt egy tornacsarnok-felújítási pályázatot, melyen az önkormányzat, karöltve az Ózdi Kézilabda Clubbal indulni fog. Hat darab öltöző fog megújulni a pályázatnak köszönhetően, valamivel több mint 14 millió forint értékben. Az önkormányzat önrésze 30 százalék, kicsivel több mint 4 millió forintot fog ez kitenni” - nyilatkozta Fidrus Péter, alpolgármester.

Szóba került az önkormányzat tulajdonában lévő, pályázati úton beszerzett Opel Vivaro típusú kishaszonjárműnek használati díj fizetése nélkül, illetve határozatlan időre történő üzemeltetésbe adása az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény számára. A bizottság előterjesztett a testület elé egy 200 ezer forintos támogatást a Tradíció és Haladás Alapítvány részére farsangi bál rendezésére. Utólag került be a napirendek közé a javaslat, miszerint támogatási kérelmet nyújtana be az önkormányzat a Földművelésügyi Minisztérium felhívására. Végül a 2018. évi munkatervükről határoztak. A bizottság az összes pontot jóváhagyta és a képviselő-testület elé terjesztette elfogadásra.


497_0_t 497_1_t 497_2_t 497_3_t
497_4_t 497_5_t 497_6_t 497_7_t
Vissza