Bolyky sportcsillagok (képgalériával)2018. január 16. (kedd) 19:00 - Sportnews/6493_0_300.jpgÓvodás korú gyermekeket mozgattak meg a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A Bolyky sportcsillagok programsorozat lényege, hogy már ilyen korban megszólítsák a fiatalokat, és ösztönözzék a tehetségeket arra, hogy a Bolyky Tamás Általános Iskola sportosztályaiban kezdjék meg elsős tanulmányaikat. A csapatversenyt végül az Újváros Téri Óvoda növendékei nyerték.

Az óvodásokból álló csapatok négy számban mérték össze ügyességüket. Az első feladat váltófutás volt, ahol egy kijelölt akadálypályán kellett végighaladniuk a csoportoknak. A második próbatétel medicinlabdával való dobás, míg a harmadik szám helyből távolugrás volt. Itt is összeadódtak a gyermekek által elért eredmények. Az utolsó, és talán legnehezebb játék során egy dobólabdát kellett eljuttatni a kijelölt területre, amivel értékes pontokat gyűjthettek a csapat számára.

„Az volt a célunk a mai rendezvénnyel, hogy most már ne csak azok jöjjenek el a felvételinkre, akik éppen tudnak róla, hanem konkrétan az óvodákat keressük meg. Egy minőségi változást szeretnénk ebben elérni, így létrehoztuk a Bolyky sportcsillag programot. Ez azt jelenti, hogy már az óvodáskorban megszólítjuk őket, elhívjuk ide a sportcsarnokba, és szervezünk nekik egy kis sportos összejövetelt” - mondta Vanczák Attila, a Bolyky Tamás Általános Iskola testnevelője.

A verseny végül nagy izgalmakat hozott, hiszen a dobogón még holtverseny is kialakult. Harmadik helyen a Nemzetőr Úti Óvoda végzett. A második a sajóvárkonyi Tétény Vezér Úti Óvoda lett, míg a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára az Újváros Téri Óvoda csapata állhatott fel. Azoknak sem kellett elkeseredni, akik nem kerültek az első háromba, hiszen minden résztvevő apró ajándékban részesült.

„A gyerekek nagyon várták ezt a napot. Sokat készültünk rá, gyakoroltunk, és azt hiszem az eredmény ezt meg is mutatja” - nyilatkozta Kovácsné Sallai Éva, az Újváros Téri Óvoda óvónője.

A programsorozat február 24-én folytatódik. Akkor a Bolyky Tamás Általános Iskolában tekinthetnek meg az ovisok judo, szivacskézilabda, kosárlabda és néptánc bemutatót. Emellett lesz kézműves, valamint terápiás kutyákkal vezényelt foglalkozás is.


493_0_t 493_1_t 493_2_t 493_3_t
493_4_t 493_5_t 493_6_t 493_7_t
493_8_t
Vissza